Lad os lige tage den forfra. Minestra er det overordnede navn for en række af retter af forskellig karakter. Det kan være en enkel ret som “Spaghetti al pomodoro”, altså Spaghetti i tomat sauce, som går under Minestra asciutta. Asciutta betyder tør og hentyder til at pastaen ikke ligger i en væske/suppe. Ligger pastaen, eller
Læs resten »Opskrift på sortøjet bønnesalat – Insalata di fagioli “occhio nero”
Bønnesalat: bønnerne med de karakteristiske sorte øjne, Fagioli "occhio nero", er ganske vist ikke de nemmeste at få fingrene i her til lands, men denne lækre og ekstrem nemme opskrift fra Toscana kan også laves med hvide bønner - find Cannelini eller Toscanelli. Bønnesalat - insalata di fagioli 4-6 [...] Læs resten »
Pappa al pomodoro – ægte toscansk brødsuppe
Pappa al pomodoro er en toscansk klassiker fra “La cucina povera” – det fattige køkken. Det hentyder selvfølgelig til en ret der er opstået ud fra få ingredienser, måske endda lidt daggamle råvarer man havde ved hånden. Her taler vi om
Læs resten »Pasta med gul peberfrugtscreme
Denne ret kræver det, vi italienere kalder “pasta corta” – altså en kort pasta. Penne Rigate, Fusilli, Farfalle eller Pipe er typer som følges fint med cremen af peberfrugt. Pasta med gul peberfrugtscreme - Ingredienser 500 gram Penne Rigate 2 Gule peberfrugter 1 fed hvidløg og 1/2 almindeligt løg 1 skefuld Grana Padano 1/2 dl. [...] Læs resten »
Friturestegt brød – opskrift på Panzerotti
Disse lækre og vanedannende italienske brød friteres med eller uden fyld. Vælger man den sidste løsning, er det helt klassiske fyld tomat og Mozzarella, men også kogt skinke og Ricotta finder ofte vej ind i halvmånerne - formen på de små fyldte Panzerotti. Her er en udgave af brødene uden fyld, på en base af [...] Læs resten »
Tagliatelle fatte a mano – opskrift på håndlavet pasta
Da jeg i sin tid arbejdede på pasta-partiet på restauranten “Il Capriccio” i Siena, Toscana, var det altid ved håndkraft når pastaen skulle bakkes op om morgenen. Vi havde ganske vist
Læs resten »Salsa Verde – opskrift på grøn sauce
Salsa Verde har, ligesom mange andre italienske retter, utallige opskrifter bag sig – fra regionale til lokale til familiære. Man er dog enige om at den nok
Læs resten »Pane Toscano – opskrift på Toscansk brød uden salt
Pane Toscano eller Pane di campagna, som det oftest kaldes, er det kendte brød fra
Læs resten »Gnocchi al Gorgonzola – opskrift på Gnocchi i Gorgonzola sauce
Romerne tager gerne æren for denne ret. “Giovedí Gnocchi, Venerdí pesce” I dag torsdag, Gnocchi, i morgen fredag, fisk, som de siger i Italiens hovedstad. Gorgonzola er til gengæld en opfindelse fra Lombardiet. Den laves i forskellige udgaver – rigtig gode fra mindre producenter til almindelige industri-versioner. Til denne ret er den sidstnævnte helt i [...] Læs resten »
Ricotta-terrin – Terrina di Ricotta
Dette er en opskrift i den meget lette kategori. Server e.v.t som antipasto, der er nok til 4-6 personer. Find den bedste ricotta, som kan opdrives. Jo bedre kvalitet, jo bedre smag. Bag den evt. i den traditionelle, italienske lertøjsskål. Ricotta-terrin - Ingredienser 750 gram Ricotta. Søg i delikatesse butikker efter fåre Ricotta. Ellers [...] Læs resten »