Opskrift toscansk bønne/kartoffel suppe – Minestrone di fagioli verdi e patate

Lad os lige tage den forfra. MinestraBønne-Minestrone er det overordnede navn for en række af retter af forskellig karakter. Det kan være en enkel ret som “Spaghetti al pomodoro”, altså Spaghetti i tomat sauce, som går under Minestra asciutta. Asciutta betyder tør og hentyder til at pastaen ikke ligger i en væske/suppe. Ligger pastaen, eller ris, i en suppe bliver det kategoriseret under Minestra in brodo. Her laver vi en Minestrone som i sin enkelhed betyder at vi starter med at stege en base af fint hakkede grøntsager(soffritto), fedtstof(her Pancetta og olie) og derefter tilsætter bælgfrugter og fond/bouillon.

 

 

Ingredienser 6-8 personer

3 store kartofler

1 gulerod, 2 stænger bladselleri, 1 rødløg

3-400 gram italienske tørrede grønne(eller hvide) bønner

150 gram Pancetta

grønsags- eller hønsebouillon

salt, peber, rosmarin og olivenolie(en almindelig og en god)

6-8 skiver Daggammelt Pane Toscano(toscansk landbrød)

Fremgangsmåde

Udvand bønnerne natten over og kog dem møre næste dag.  Blend halvdelen med lidt hønsebouillon og stil til side – de hele og cremen hver for sig. Skær de skrællede kartofler fint på mandolinjern. Skær gulerod, bladselleri og rødløg i fine tern. Hak Pancetta fint. Riv en lille håndfuld rosmarin blade af kvistene.

 

 

 

Steg kartofler, Pancetta ogPancetta rosmarin i rigeligt olivenolie. Tilsæt gulerod, bladselleri og rødløgs tern efter et minut og steg yderlig 2-3 minutter. Tilsæt ca. 2 dl. hønsebouillon og lad det simre videre til væden svinder godt ind, tilsæt endnu lidt hønsebouillon og forsæt sådan indtil ingredienserne har en “cremet” konsistens. Tilsæt nu en god portion hønsebouillon og bønnecremen. Lad det simre 1/2 time. Tilsæt de hele bønner og varm godt igennem og hæld minestronen i dybe tallerkner. Grill det toscanske landbrød og placer på kanten. Hæld en skvæt god olivenolie over brødet og suppen.

 

Nyttig information

Forvirringen kan være stor i forhold til Minestre, men for italienerne giver det mening. Selv ovnbagt pasta går under hovedkategorien. Angående brødet, er det vigtigt at bruge et neutralt brød med eller uden salt. Pane Toscano har en sej krumme og perfekt til opskrifter af denne karakter. Et surdejsbrød er ikke egnet til retter som disse, Pappa al pomodoro, Panzanella eller Minestre kræver alle neutrale smage, hvor det “danske” surdejsbrød er, ja for surt! Det er jo autenciteten der giver mening når man laver disse retter, da antallet af ingredienser er få og kvalitetsgraden derfor af yderste vigtighed.

  , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *