Dampede muslinger med lime og urter

Dampede muslinger

Dampede muslinger, sÃ¥dan helt klassisk, kaldes ofte Cozze alla marinara langs kysterne i Italien. Versionerne er varierede, men opskriften pÃ¥ den simple version er oftest bare med lidt hvidvin, hvidløg og persille. Alla marinara, som hentyder til retter med fisk eller skaldyr, mÃ¥ ikke forveksles med den klassiske napolitanske pizza, Pizza Marinara, som er med tomat, hvidløg og origano – altsÃ¥ fiskefri. Vi har peppet opskriften en smule, for at fÃ¥ lidt flere smagsnuancer ind i de lækre muslinger.

Dampede muslinger

Dampede muslinger med lime og urter

  1. Skræl, rens og skær alle urter i små tern.
  2. Skyl limefrugterne. Skær én i små både til serveringen, mens den anden rives fint eller skrabes med et julienne-jern til fine strimler af skallen.
  3. Skyl og tør persillen. Hak det groft.
  4. Rens muslingerne godt under rindende vand. Fjern skægget, hvis der sidder noget. Det sidder hvor skallerne mødes, og hives blot ud med et hurtigt tag. Kassér alle åbne muslinger (som ikke lukker sig ved at der bankes let på skallen), og alle der har skader (huller).
  5. Varm en stor gryde op på blusset med låget siddende på. Den skal være brandvarm.
  6. Læg alle muslinger, urter og peber i gryden. Hæld olivenolien og så hvidvinen på. Læg låg på, og vent et halvt minut. Ryst gryden i cirkler, så muslingerne fordeler sig.
  7. Når muslinger har åbnet sig, tages gryden af blusset og muslingerne fordeles i suppeskålene.
  8. Si væden fra gryden og fordel den ud i suppeskålene.
  9. Drys persille og limeskal på muslingerne, og placer lime-bådene rundt i skålene.
  10. Spis muslingerne med hænderne, og dyp brødet i “muslingefonden”. Buon appetito.

Opskrift til 4 personer

  1. Halvanden kilo muslinger fra fiskehandleren.
  2. 1 dl. hvidvin.
  3. 1/2 dl. god olivenolie.
  4. 1 stor gulerod.
  5. 1 alm. løg.
  6. En stor håndfuld bredbladet persille.
  7. 2 stk. økologiske limefrugter.
  8. 1 teske frisk kværnet peber
  9. Et godt surdejsbrød eller et italiensk brød uden salt.

Selvom der i de fleste retter “alla marinara”  indgÃ¥r fisk, er der selvfølgelig undtagelser i Italiens virvar af regionale varianter og navne. Salsa Marinara er desuden bare en base-sauce pÃ¥ tomat, hvidløg, origano, basilikum og persille. Man tilsætter indimellem peber og chili, hvis den skal indgÃ¥ i en fiske/skaldyrsret.

Suppeskåle
  , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.