Vigtige vine fra Piemonte:
Alta Langa DOCG
- Druer: Pinot nero eller Chardonnay.
- Lagring: Minimum 2 år på flaske.
- Karakteristika: Mousserende hvid, rosé eller rød vin.
- Produktionszoner: Produceres i provinserne Asti, Cuneo og Alessandria.
- Kendte producenter/vine: Germano Ettore/Alta Langa Metodo Classico, Vigne Regali/Cuvée Aurora.
Asti DOCG(Asti spumante/Moscato D´Asti)
- Druer:Â Moscato bianco.
- Lagring:Â Ingen
- Karakteristika: Typisk sød og hvid mousserende vin. Tydelig muscat (druen) i smag og luft. Fint og vedholdende “skum”.
- Produktionszoner: Produceres i provinserne Asti, Cuneo og Alessandria.
- Kendte producenter/vine: Walter Bera/Bera Moscato D´Asti, Cascina Fonda, Bel Piano.
Barbaresco DOCG
- Druer:Â Nebbiolo.
- Lagring: 2 år. 4 år for Riserva.
- Karakteristika: En flot rubinrød og intens farvet rødvin ofte med noter af viol i næsen. Tør og harmonisk vin.
- Produktionszoner:Â Produceres i provinsen Coneo.
- Kendte producenter/vine:Â Marchesi Gresy/Martinenga Barbaresco Docg. Albino Rocca/Barbaresco Brich Ronchi Docg.
Barbera d’asti
- Druer:  Barbera. 10% af andre røde druer egnet til Barbera d’Asti er tilladt.
- Lagring: 14 måneder hvoraf mindst 6 skal være på fad – senest fra 1. november i høståret.
- Karakteristika: Rubinrød med tendens til granatrød i ældre årgange. Vinøs, med karakteristisk duft og tendens til æterisk med alderen. Tør og fyldig krop. Med tilstrækkelig lagring bliver vinen mere harmonisk, behagelig og fyldig i udtryk.
- Produktionszoner:Â Diverse kommuner i Cuneo provinsen.
- Kendte producenter/vine: MIchele Chiarlo/La Court. Cantina sociale sei castelli/Barbera d’Asti superiore DOCG Nizza.
Barbera del Monferrato DOCG
- Druer:Â Minimum 85% Barbera. Maksimum 15% Freisa og/eller Grignolino og/eller Dolcetta .
- Lagring: 2 år. for Superiore.
- Karakteristika: En let tilgængelig Barbera vin, rund i smag og lette toner af Marascino kirsebær i næse.
- Produktionszoner:Â Produceres i provinserne Alessandria og Asti.
- Kendte producenter/vine:Â Villa sparina/Rivalta Barbera.
Barolo DOCG
- Druer:Â Nebbiolo 100%.
- Lagring: 38 mdr. heraf 18 på fad. Riserva 62 mdr. heraf 18 på fad.
- Karakteristika: En stor vin med en høj alkoholprocent. Tanninrig og fyldt med nuancer i både næse og mund; lige fra små vilde skovbær, tobak og vanilje til muskatnød og lakrids
- Produktionszoner: Cuneo provinsen – herunder bl.a kommunerne Barolo, La Morra ogSerralunga d´Alba.
- Kendte producenter/vine:Â Aldo Conterno.
Brachetto d’acqui DOCG
- Druer:Â Brachetto.
- Lagring: Ingen lagring påbudt.
- Karakteristika: Aromatisk duft af bl.a Muscat. Smag, sød. Lettere mousserende med en minimum alkoholprocent på 13,5.
- Produktionszoner:Â Provinserne Asti og Alessandria.
- Kendte producenter/vine:Â Producenten Banfi.