Vigtige vine fra Veneto:
Amarone della Valpolicella DOCG
- Druer: Mellem 45% – 90% Corvina veronese(Cruina/Corvina). Corvinone kan erstatte Corvina med op til 50%. 5% – 30% af Rondinella
- Lagring: 2 års lagring fra 1. januar efter høsten. Riserva minimum 4 års lagring fra 1. november efter høsten.
- Karakteristika: Vinøs, kraftig rødvin på lufttørrede(Appassimento) druer. Koncentreret. Intens rød med tendens til granatrød under længere tids lagring. Smagsnuancer af modnet frugt, tobak, krydret. Tør og fyldig vin med aroma af tørret frugt.
- Produktionszoner: I zonen Valpolicella i kommunen Verona. Classico i kommunerne Fumane, Negrar, Marano di Valpolicella, San Pietro in Cariano, Sant’Ambrogio di Valpolicella samt zonerne Val Pantena, Val Tramigna,Val d’illasi, Val di Mezzane.
- Kendte producenter/vine:Â Accordini/Le Bessole. Begaliwine/Amarone della Valpolicella DOCG.
Bagnoli Friularo DOCG
- Druer:  Min. 90% Raboso Piave. Max. 10 % andre blå druer egnet til dyrkning i Padova.
- Lagring: Mindst 12 måneders lagring. Bagnoli Friularo Riserva DOCG min. 24 måneder på fad. Friularo Vendemmia tardiva(sent høstet)DOCG min 12 måneders lagring . Friularo Passito DOCG min 24 måneder i Botti.
- Karakteristika:  Rubinrød frisk og tanninrig rødvin, som har en intens, tør og fyldig smag. Vinøs og med kirsebær og viol aromaer.
- Produktionszoner:Â 14 forskellige kommuner i provinsen Padova.
- Kendte producenter/vine:Â Il dominio di Bagnoli/Friularo Classico DOC .