Veneto

Vigtige vine fra Veneto:

Amarone della Valpolicella DOCG

  • Druer:  Mellem 45% – 90% Corvina veronese(Cruina/Corvina). Corvinone kan erstatte Corvina med op til 50%. 5% – 30% af Rondinella
  • Lagring:  2 Ã¥rs lagring fra 1. januar efter høsten. Riserva minimum 4 Ã¥rs lagring fra 1. november efter høsten.
  • Karakteristika:  Vinøs, kraftig rødvin pÃ¥ lufttørrede(Appassimento) druer. Koncentreret. Intens rød med tendens til granatrød under længere tids lagring. Smagsnuancer af modnet frugt, tobak, krydret. Tør og fyldig vin med aroma af tørret frugt.
  • Produktionszoner: I zonen Valpolicella i kommunen Verona. Classico i kommunerne Fumane, Negrar, Marano di Valpolicella, San Pietro in Cariano, Sant’Ambrogio di Valpolicella samt zonerne Val Pantena, Val Tramigna,Val d’illasi, Val di Mezzane.
  • Kendte producenter/vine:  Accordini/Le Bessole. Begaliwine/Amarone della Valpolicella DOCG.

Bagnoli Friularo DOCG

  • Druer:   Min. 90% Raboso Piave. Max. 10 % andre blÃ¥ druer egnet til dyrkning i Padova.
  • Lagring:  Mindst 12 mÃ¥neders lagring. Bagnoli Friularo Riserva DOCG min. 24 mÃ¥neder pÃ¥ fad. Friularo Vendemmia tardiva(sent høstet)DOCG min 12 mÃ¥neders lagring . Friularo Passito DOCG min 24 mÃ¥neder i Botti.
  • Karakteristika:   Rubinrød frisk og tanninrig rødvin, som har en intens, tør og fyldig smag. Vinøs og med kirsebær og viol aromaer.
  • Produktionszoner:  14 forskellige kommuner i provinsen Padova.
  • Kendte producenter/vine:  Il dominio di Bagnoli/Friularo Classico DOC .