Kød:
Farserede ruller af okse- eller kalveinderlår – Valisét Pontremolesi
Farseret kanin – Coniglio in porchetta
Fyldte courgetter – Zucchine ripiene
Grillet højreb – Tagliata di manzo
Helstegt landkylling med urter – Pollo alle erbe
Italiensk flæskesteg – Arrosto di maiale
Jægerens kyllingegryde med tomat, oliven og kapers
Kalvegryde, toscansk – Spezzatino alla Toscana
Kalvetyksteg med citronsauce – Scaloppine al limone
Lammegryde med æg og citron – Agnello in fricassea
Lammeskank med eddike og honning
Fisk, skal- og bløddyr:
Blæksprutte med bladbeder – Seppie con le Bietole
Blæksprutte i tomatsauce – Polpo in umido
Courgetter fyldt med tun – Zucchine ripiene alla ligure
Guldbrasen med krydderurter og kartofler
Muslinger med tomat og chili – Zuppa di cozze alla napoletana
Rød Mulle i tomat og chili – Triglie alla livornese
Sortøjede bønnesalat med tun og mynte – Insalata di fagioli “occhio nero”