Fyldte courgetter med tun er en simpel italiensk opskrift, som man enten laver i hjemmet eller henter hos det lokale rosticceria (deli-butik med hjemmelavede retter til at tage med). Oftest ses de med hakket kød blandet op med udblødt brød og urter, men langs kysten, og specielt i Ligurien, finder man disse lækre, bagte courgetter med tunfyld.
En børnevenlig ret, som ingen tid tager at tilberede. Det vigtigste er at bruge lidt penge på en rigtig god tun på glas. Med simpelheden, er råvarernes kvalitet afgørende. Så ingen billig dåsetun her.
Fyldte courgetter med tun | 4 personer
- Vask courgetter grundigt. Skær enderne af og flæk dem på langs.
- Skrab indmaden ud med en spids ske eller et parisiennejern.
- Hæld indmaden fra courgetterne, tun, kapers, ansjos, æg, rasp, parmesan og lidt salt i en skål. Rør det sammen til en homogen masse.
- Fyld courgetterne og pres fyldet let. Drys med rasp/parmesan blanding.
- Bag dem i ovnen i 15-17 minutter på 175 grader, og under grill 3-4 minutter. De skal bare lige være gyldne på toppen.
- Server dem varme med et drys af flagesalt, timiankviste som pynt, og en skvæt god olivenolie.
- 8-10 små courgetter
- 400 gram god tun under olie fra glas
- 1 håndfuld hakkede og drænede kapers
- 2 anjsosfileter (kan undlades)
- 3 skefulde fintrevet parmesan
- 3 øko-æg
- 3 skefulde fint rasp
- 2×2 smÃ¥ skefulde fint rasp og revet parmesan blandet sammen til drys