Vigtige vine fra Valle Valle D’aosta:
Valle D’aosta Arnad-Monjovet DOC
- Druer:Â 70%-100% Nebbiolo. Dolcetto, Pinot nero, Neyret, Freisa eller Vien De Nus max. 30%.
- Lagring: 5 måneders lagring fra 1. december efter høsten.
- Karakteristika: Rubinrød med toner af granat. Fin næse med mandelnoter. Harmonisk i smag, let bitter eftersmag. Minimum 11%.
- Produktionszoner:Â Provinsen Aosta, underzone Arnad-Monjovet.
- Kendte producenter/vine:Â Producenterne La Kluva og Bonin Dino.
Valle d’Aosta Blanc de Morgex et de La Salle
- Druer: 100& Priè Blanc.
- Lagring: Minimum 3 måneder.
- Karakteristika: Gylden i farve med grønne tendenser. Aroma af alpeurter. Meget syrerig, noter af mandel.
Produktionszoner: Produceres i de to kommuner Morgex og La Salle. Druerne dyrkes på nogle af de højeste vinmarker i Europa – mellem 900-1200 meters højde. - Kendte producenter/vine: Cave du Vin Blanc de Morgex et de La Salle/La Piagne.