Om os

Vi hedder Claudia og Claus – et italiensk-dansk par som sammen driver Azienda.dk og Aziendashop.dk. Claudia er uddannet klassisk musiker ved konservatoriet i Siena og Claus er uddannet Gastronom med specialet kok samt Stud.Mag. i italiensk på Københavns Universitet.

Claus Pedersen og Claudia Amendola

"italienske opskrifter på bloggen..."

Det hele startede, da jeg tilbage i 2008 arbejdede som kok i Italien, hvor jeg lancerede en madblog under navnet battuto. Jeg ønskede at lægge autentiske, italienske opskrifter på bloggen, skrive om livet på restauranterne i Italien og fortælle om alle de kulinariske oplevelser landet har at byde på.

Piraten

Tilbage i Danmark, efter nogle år som kok på bl.a. en 1-stjernet Gordon Ramsey restaurant i London (La Noisette), i et traditionelt toscansk landkøkken i Siena og på en vegetarisk michelin-restaurant i Milano,  fortsatte udviklingen, og en lille fast skare af besøgende voksede sig støt større. Det gav blod på tanden, og manglen på en seriøs hjemmeside, der kunne formidle ægte italiensk madkultur, gjorde motivationen endnu større. I 2013 åbnede vi så Azienda.dk med en ny platform, der skulle gøre besøget på siden mere brugervenligt og med endnu flere lækre, traditionelle opskrifter samt video-opskrifter fra støvlelandet, informationer om Italiens vine, små gastronomiske rejseguider og artikler om italiensk madkultur.

 

"værter på et nyt madprogram..."

Udover at skrive mad- og rejserelaterede artikler til aviser og madsider, sprang vi i marts 2014 ud som værter på et nyt madprogram på DK4: Det ægte Italien. I programmet besøger vi mindre kendte byer og regioner i Italien og sætter fokus på det regionale køkken.

Programmerne kan ses løbende på DK4.

Webshoppen

I Oktober 2014 åbnede vi så webshoppen Aziendashop.dk. Det var et naturligt tiltag, og en forlængelse af resten af vores aktiviteter i Azienda.

Efter mange forespørgsler omkring noget af specialudstyret, som vi bruger i vores opskrifter, gjorde vi brug af et stort netværk i Italien, og har på vores mange rejser besøgt utallige små håndværksproducenter og vingårde, for at finde de helt rigtige produkter i den gode italienske kvalitet.

Man kan derfor i shoppen bl.a. finde flere specialprodukter såsom ”pasta-guitaren” fra Abruzzo, rørene til at lave de sicilianske Cannoli og det uundværlige oliventræ-bræt til at lave gnocchi.

Gnocchi bræt

"Mød os derude..."

Har du lyst til at møde os derude, så følg med i vores events-kalender. Vi laver løbende arrangementer i forskellige regi; italienske aftener, markeder eller vinsmagninger. Kig forbi, vi glæder os til at møde dig!

 

"Smid lige en kommentar..."

Har du ideer til siden, vores tv-program, spørgsmål vedr. Azienda eller Aziendashop, så tøv ikke med at skrive til os. Du kan benytte kontakt-formularen her. Du er også meget velkommen til at lægge en kommentarer under vores opskrifter, artikler eller andre indlæg – det er altid rart at høre om dine erfaringer med vores opskrifter eller bare tanker til et indlæg… så smid lige en kommentar.

De bedste hilsner

Claudia og Claus

Det ægte Italien