Opskrift på sortøjet bønnesalat – Insalata di fagioli “occhio nero”

Bønnesalat: bønnerne med de karakteristiske sorte øjne, Fagioli “occhio nero”, er ganske vist ikke de nemmeste at få fingrene i her til lands, men denne lækre og ekstrem nemme opskrift fra Toscana kan også laves med hvide bønner – find Cannelini eller Toscanelli.

 

 

 

 

 

 


bønnesalat

Bønnesalat – insalata di fagioli 4-6 personer

Ca. 400 gram bønner(Fagioli “occhio nero”)

6-7 daddeltomater

Et rødløg

4-5 kviste mynte og 1 håndfuld frisk bredbladet persille

1 glas god italiensk tun i olie

God extra jomfru olivenolie, skal og citronsaft fra 1/2 økologisk citron, salt og peber

Udblød bønnerne natten over og kog dem møre dagen efter. Dræn og køl helt ned. Hak rødløget fint og læg i koldt vand en halv time. Pluk mynten og persillen, skyl, tør og hak det hele fint. Skær daddeltomater i kvarte. Tag tun ud af glasset og lad olien dryppe godt af. Saml alle ingredienser i en stor skål og vend det hele godt rundt. Smag til med olivenolie, citronsaft/skal, salt og peber.

Fagioli “occhio nero” er nogle af de mest velsmagende bønner fra Italien. Af bønner findes der et hav af varianter og specielt i regionen Toscana produceres der store mængder til det bønnehungrende folk. “Mangia-fagioli” eller bønneæder kalder man(kærligt) en person fra Toscana og det er ikke uden grund. Toscanere elsker bønner og besidder en bunke traditionelle opskrifter hvor en ting aldrig fejler – bønnerne skal koges møre! Bønnen skal holde sin form, men være uden bid. Ingen al dente her.

  , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *