Pasta med gul peberfrugtscreme

Denne ret kræver det, vi italienere kalder “pasta corta” – altså en kort pasta. Penne Rigate, Fusilli, Farfalle eller Pipe er typer som følges fint med cremen af peberfrugt.

Pasta med gul peberfrugtscreme

Pasta med gul peberfrugtscreme – Ingredienser

500 gram Penne Rigate

2 Gule peberfrugter

1 fed hvidløg og 1/2 almindeligt løg

1 skefuld Grana Padano

1/2 dl. grøntsags/hønsefond, 5-6 blade frisk basilikum, oliven olie og salt

Pasta med gul peberfrugtscreme – fremgangsmåde

Steg det hele fed hvidløg i en lille kasserolle i lidt oliven olie, det må ikke tage farve. Tag hvidløget op og tilsæt 1/2 finthakket løg som svitses kort til de er gyldne. Tilsæt de 2 peberfrugter, befriet for kerner og skåret i mindre tern. Lad det hele småsimre i 10-15 minutter.

Tilsæt fonden(eller lidt af pasta-vandet) og lad cremen simre yderlig 2 minutter. Blend med håndblender og passér e.v.t gennem en si. Kog pastaen næsten al dente i saltet vand, dræn og tilsæt til cremen og skru op for blusset. Lad pastaen blive færdig(al dente) i cremen og tilsæt Grana Padano så sugoen sætter sig. Smag til med salt. Server og drys fint skåret(chiffonade) basilikum over. Buon appetito.

 

Det er ikke uvæsentlig hvilken pasta man vælger til sin sugo af grøntsager, ost,  fisk eller kød. F.eks ville en italiener, uanset region, aldrig tilberede en sauce af Gorgonzola sammen med en lang pasta som Fettuccine. Det er ej heller et valg mellem tør eller frisk pasta til de forskellige retter. Frisk pasta er ikke altid det rette valg til en bestemt ret. Visse retter spises kun med tør pasta – det er et spørgsmål om konsistens og smag. Retten hedder Penne Rigate alla crema di peperoni gialli på italiensk.

  , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.