Friturestegt brød – opskrift på Panzerotti

Disse lækre og vanedannende italienske brød friteres med eller uden fyld. Vælger man den sidste løsning, er det helt klassiske fyld tomat og Mozzarella, men også kogt skinke og Ricotta finder ofte vej ind i halvmånerne – formen på de små fyldte Panzerotti. Her er en udgave af brødene uden fyld, på en base af en dej som jeg bruger til forskellige formål som f.eks. pizza, brød eller focaccia.

 

 
Friturestegt brød - opskrift på Panzerotti

Fremgangsmåde - Panzerotti

 1. Hæld mel og salt i en stor skål og rør saltet godt ud. Tilsæt det blødgjorte fedtstof og vandet hvori gæren er udrørt. Saml dejen og ælt den godt på bordet. Læg dejen tilbage i skålen og sæt den til hævning på et lunt sted i 3 timer
 2. Slå dejen ned og rul den ud og skær den ud med en pastaskærer/pastakniv i ønskede form – som på billedet f.eks.
 3. Fritér dem i 160 grader varmt olie. Når de kommer i den varme olie dannes der en luftboble og brødene svulmer op, hvorefter de vendes. Fritér dem til de er gyldne på begge sider. Læg dem på fedtsugende papir og drys dem med rigeligt salt.

 

 

.

Ingredienser 6-10 personer

500 gram italiensk hvedemel tipo 00 

250 ml. varmt vand 

12,5 gram gær

1-2 skefulde olivenolie

30 gram svinefedt (kan erstattes med smør) 

10 gram salt

 

 

Panzerotti

Oprindelsen til Panzerotti skal findes i det sydlige Italien. Byen Napoli og regionen Apulien tager gerne æren for friterede brød i genren.

Prøv også vores opskrift på friterede brødkugler eller friteret brød med mozzrella

Vi anbefaler enprosecco tør, mousserende vin til disse lækre og sprøde brød. Masser af perlende bobler til at tage saltet og fedmen fra frituren. Et Perfect Match!

Vi forslår en knastør, frisk og sprød mousserende fra Abruzzo på druen pecorino. Den kan hamle på med de gode prosecco-vine fra Norditalien.

  , , ,


4 thoughts on “Friturestegt brød – opskrift på Panzerotti

  • Hej Maiken

   Dejen rulles ud, som vist på billedet – ca. to-tre millimeter høj. Den skal netop have lidt højde, for at kunne “poppe” ud under friteringen. Hvis du laver halvmåner med fyld, kan man rulle dejen en anelse tyndere.

   Bedste hilsner

   Claus

   • Super tak. Fik dem i Italien uden fyld, behøvede faktisk ikke andet, de smagte fantastisk..

    Man kan vel sænke dem helt i friture så man ikke behøver at vende dem?

    VH

    Majken

    • Hej

     Jo, hvis du har en smart friture med top-gitter på, så behøver man ikke vende 🙂 Men de vil næsten altid lægge sig på den ene side, da de jo “puffer” op. Så skal de bare lige vendes med en gaffel eller lign., så de bliver gyldne på begge sider 🙂

     Bedste hilsner, Claus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *