Basis italiensk vaniljecreme – Crema alla vaniglia

Vaniljecreme bruges som supplement til desserter. Det kunne eksempelvis være til en kraftig chokoladekage eller bare, helt simpelt, overhældt friske bær.             FremgangsmÃ¥de Varm mælken op til kogepunktet med vaniljekorn og citronskal og sæt til side – fjern citronskal. Pisk sukker og æg hvidt. Hæld halvdelen af mælken over i æggesnapsen

Læs resten »

Gambero Rosso genåbner

Af Claudia Amendola og Claus Pedersen En af de mest omtalte og velrenommerede  restauranter i Italien, "Gambero Rosso", som har været lukket et par Ã¥r efterhÃ¥nden, er nu genopstÃ¥et til glæde for mange tilhængere af Fulvio Pierangelini´s køkken. Desværre svinger Fulvio ikke dirigent grydeskeen bag komfuret, men tilgengæld den kun 23 Ã¥r gamle Lorenzo Lunghi [...] Læs resten »

Ricotta di bufala campana

Den friske ost Ricotta, lavet på bøffelmælk, er blevet godtaget på EU´s liste over DOP(BOB på dansk) produkter og indgår nu i Italiens fine selskab af 35 navnebeskyttede oste. Den må produceres i udvalgte provinser i regionerne Campania, Lazio, Puglia og Molise. Den må højest have 12% fedt og maksimum veje 2 kilo. Ricotta di

Læs resten »