Extra jomfru olivenolie DOP fra Sicilien – del 2

Af Claus Pedersen

Olio extra vergine di oliva

Vi forsætter vores lille føljeton om de 6 DOP extra jomfru olivenolier fra Sicilien. Den anden i rækken produceres i nøje udvalgte kommuner i de 3 provinser Catania, Siracusa og Ragusa. Det overordnede navn på olivenolien er “Olio extra vergine di oliva Monti Iblei DOP”, men otte forskellige områder i zonen lægger desuden navn til denne DOP hvortil der kultiveres tre forskellige oliven.

De otte zoner

Monte Lauro –

Monte Lauro

Lavet af olivenvarianten Tonda Iblea, grønlig farve, frugt og urt i duft, medium stærk i smag. Det mindste af de i alt 8 områder der må producere olivenolien. Stilen i denne olie er den gennemgående zonerne imellem.

Val d´anapo –

 

Lavet af Tonda Iblea oliven, lettere frugt i næse og bid i smag.

Val Tellaro –

Val Tellaro

Lavet af oliven Moresca. Næse og smag som Monte Lauro.

Frigintini –

 

Lavet på Moresca oliven. Næse og smag som olierne fra Monte Lauro zonen.

Gulfi –

Gulfi

bliver lavet som i Monte Lauro på oliventypen Tonda Iblea. Næse og smag som i Monte Lauro.

Valle dell´Irminio

Niscia – Valle dell´Irminio

lavet på Moresca. Næse og smag som Monte Lauro.

Calatino –

 

lavet på Tondo Iblea. Næse og smag som Monte Lauro.

Trigona Pancali

Olio extra vergine di oliva Monte Iblei DOP

laves på varianten “Nocellara Etnea”. Næse og smag som Monte Lauro.

Extra jomfru olivenolierne fra Monti Iblei, især de som er kultiveret udelukkende på olivenvarianten “Tonda Iblea” har en gennemgående og karakteristisk eksplosion af dufte, hvor bl.a. af tomat er stærk repræsenteret.

  , , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *