Extra jomfru olivenolie DOP fra Sicilien – del 2

Af Claus Pedersen

Olio extra vergine di oliva

Vi forsætter vores lille føljeton om de 6 DOP extra jomfru olivenolier fra Sicilien. Den anden i rækken produceres i nøje udvalgte kommuner i de 3 provinser Catania, Siracusa og Ragusa. Det overordnede navn pÃ¥ olivenolien er “Olio extra vergine di oliva Monti Iblei DOP”, men otte forskellige omrÃ¥der i zonen lægger desuden navn til denne DOP hvortil der kultiveres tre forskellige oliven.

De otte zoner

Monte Lauro –

Monte Lauro

Lavet af olivenvarianten Tonda Iblea, grønlig farve, frugt og urt i duft, medium stærk i smag. Det mindste af de i alt 8 områder der må producere olivenolien. Stilen i denne olie er den gennemgående zonerne imellem.

Val d´anapo –

 

Lavet af Tonda Iblea oliven, lettere frugt i næse og bid i smag.

Val Tellaro –

Val Tellaro

Lavet af oliven Moresca. Næse og smag som Monte Lauro.

Frigintini –

 

Lavet på Moresca oliven. Næse og smag som olierne fra Monte Lauro zonen.

Gulfi –

Gulfi

bliver lavet som i Monte Lauro på oliventypen Tonda Iblea. Næse og smag som i Monte Lauro.

Valle dell´Irminio

Niscia – Valle dell´Irminio

lavet på Moresca. Næse og smag som Monte Lauro.

Calatino –

 

lavet på Tondo Iblea. Næse og smag som Monte Lauro.

Trigona Pancali

Olio extra vergine di oliva Monte Iblei DOP

laves pÃ¥ varianten “Nocellara Etnea”. Næse og smag som Monte Lauro.

Extra jomfru olivenolierne fra Monti Iblei, især de som er kultiveret udelukkende pÃ¥ olivenvarianten “Tonda Iblea” har en gennemgÃ¥ende og karakteristisk eksplosion af dufte, hvor bl.a. af tomat er stærk repræsenteret.

  , , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.