Basis italiensk vaniljecreme – Crema alla vaniglia

Vaniljecreme bruges som supplement til desserter. Det kunne eksempelvis være til en kraftig chokoladekage eller bare, helt simpelt, overhældt friske bær.

 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde

Varm mælken op til kogepunktet med vaniljekorn og citronskal og sæt til side – fjern citronskal. Pisk sukker og æg hvidt. Hæld halvdelen af mælken over i æggesnapsen mens du pisker kraftigt og hæld så det hele tilbage i gryden.

 

 

 

 

Legér cremen over svag varme – det må ikke koge! Sæt cremen i køleskab og lad den sætte sig.

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

4 æggeblommer

4 dl. mælk

80 gram sukker

skal fra en økologisk citron

korn fra 1/2 vaniljestang

  , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.