Italienske mad og vin arrangementer i september

Af Claudia Amendola – redigeret af Claus Pedersen

Giornate del vino a Caldaro Vin(og mad) festival 2-3 september iTrentino-Alto Aldige

Her skal man skynde sig lidt da sidste dag er i dag – så med mindre du er i området må det nok blive næste år. Der vil dog blive noget at glæde sig til: Omkring 150 hvid- og rødvine fra området til smagning, samt specialiteter fra “Altoatesine” på hovedtorvet i Caldaro. Yderlig to dage med smagning af de bedste årgange fra 19 lokale producenter, med dertilhørende typiske madvarer fra zonen som Speck, friterede kager og ost. Arrangeret af Wein.Kaltern.

Find festen her: http://maps.google.it/maps?hl=it&q=caldaro%20sulla%20strada%20del%20vino&um=1&biw=1440&bih=747&ie=UTF-8&sa=N&tab=il

Festa te lu Mieru Vin festival 3-5 september i Puglia(Apulien)

Smagning af vin som det var engang. Sammenblanding af diverse druer fra forskellige marker og områder, ingen præcise udregninger eller andet – dog vine med lokalt særpræg som følge af traditioner. Tilstedeværelse af sommelier delegation AIS fra Lecce til smagninger af “gamle” contra “nye” vine.

Website og info: http://www.festatelumieru.it/

Find festen her: http://maps.google.it/maps?hl=it&q=festa%20te%20lu%20mieru%20carpignano%20salentino&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

Fiera di Albareto Rørhat/Karljohan svampe festival/arrangement 10-12 september i Albareto, Emilia-Romagna

“I tre giorno del Fungo Porcino” – tre dage i selskab med Karl Johan og Rørhatte i alle mulige afskygninger. Et stort marked- og messeområde hvor gastronomiske stande giver smagsprøver på svampenes konge og køkkenkurser i tilberedningen af “Funghi Porcini” fra Albareto.

website og info: http://www.fieradialbareto.it/

Find festen her: http://maps.google.it/maps?hl=it&q=fiera%20di%20albareto&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

Festival del Prosciutto di Parma Stor festival i Parma og område der dedikerer dagene d. 10 – d- 19 september til skinken fra Parma

Flere producenter holder “Finestre Aperte”(åbne vinduer), hvilket giver den enestående mulighed at se og endda deltage visse steder i produktionen af de verdenskendte skinker fra Parma. De sidste tre dage af festvalen bliver der afholdt en gigantisk fest på de centrale pladser i Parma, med et gastronomisk marked med lokale specialiteter på Piazza della Steccata.

Web og info: http://www.festivaldelprosciuttodiparma.com/

Find festen her: http://maps.google.it/maps?hl=it&q=parma%20italia&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

A tavola nel Feltrino: il Fagiolo madfestival d. 17-19 september der sætter fokus på bønner fra området omkring byen Lamon, 50 km. øst for Trento – i høj grad zonens kendte IGP mærkede Fagiolo di Lamon.

Prøv bønner i lokale retter tilberedt på restauranter eller de gastonomiske stande opsat til lejligheden.

Find stedet her: http://maps.google.it/maps?hl=it&q=lamon%20bl&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl






  , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *