Opskrift pÃ¥ tærte med blomkÃ¥l og fennikel – Sformato di cavolo bianco e finocchio

Af Claus Pedersen

Følgende opskrift gÃ¥r under kategorien “Contorno”, altsÃ¥ garniture. Retten kan spises, pÃ¥ bedste italienske manér, til et stykke kød som tilbehør, eller som min italienske svigerfamilie ofte gør,  alene efter en fyldig pastaret.

Ingredienser – 4 pers.

2/3 blomkål

1 fennikel

en bagekartoffel

1/2 rødløg, 1 almindeligt løg og et hvidløgsfed

1 håndfuld revet Grana Padano og lidt revet muskatnød

2 skeer hvedemel, 2 æg, 3-4 dl mælk og 2 knuste tørrede chilifrugter, en finthakket urteblanding(rosmarin, salvie, baslikum o.l.), salt og peber. Olivenolie til stegning. Lidt smør og rasp til formen.

Fremgangsmåde

Skær samtlige grøntsager, undtagen hvidløget, i mindre tern. Pres hvidløget let og steg det i rigeligt olivenolie i en stor gryde og tag det op ligesom det begynder at tage farve. Hæld alle grøntsagerne i gryden og svits dem til de bliver glasklare og tilsæt urteblandingen og den knuste chilifrugt det sidste 1/2 minut. Tilsæt mel og bag det godt af og tilsæt så mælken og lad blandingen småkoge og tykne lidt i et par minutter. Tag gryden af varmen og lad den køle en smule af og tilsæt så æggene en efter en og rør dem godt ud.

Smag til med ost, muskatnød, salt og peber. Smør en form/bradepande med smør og rasp, hæld blandingen heri og bag den på 180 grader i ovnen i 25 minutter eller til den har taget godt med farve på toppen.

Nyttig information

Vores mÃ¥de at indtage et mÃ¥ltid i Danmark, er det italienerne kalder at spise en “piatto unico”, altsÃ¥ en helhedstallerken hvor der befinder sig kød, kartofler og sovs og mÃ¥ske en smule surt – sagt sÃ¥dan lidt gammeldags. I Italien spiser man hovedretten, hvad enten det er kød, fisk eller fugl, med elementerne adskilt. Det vil sige at man selvfølgelig har en “contorno”(garniture) eller to stÃ¥ende pÃ¥ bordet, dampede eller friterede grøntsager f.eks. Pointen er, at man ikke smasker alt sammen pÃ¥ een tallerken og i hvert fald aldrig spiser pasta sammen med kød, fisk eller fugle hovedretter!!!

  , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.