basisopskrift på sød mørdej 1 – Pasta frolla

Opskriften på Pasta frolla varieres alt efter hvad mørdejen skal bruges til. Denne dej er bl.a god til italienske “Crostate” – tærter baseret på mørdej og fyldt med marmelade af diverse typer og bagt i ovnen.

Ingredienser – nok til 3 tærter af normal størrelse

500 gram hvedemel

375 gram smør

1/2 sammenpisket æg

korn fra 1/2 stang vanilje

175 gram flormelis

Fremgangsmåde

Smør masseres ind i hvedemelet. Flormelis sigtes og tilsættes med vaniljekorn. Det sammenpiskede æg æltes ind i dejen. Stil på køl i 20 minutter. Generelt skal man ikke arbejde for meget med en mørdej som denne. Dejen skal ikke æltes, men “trykkes” sammen til en blød masse.

Tag dejen ud fra køl og rul den forsigtig ud på et stykke bagepapir drysset med lidt mel. “Hiv” bagepapiret op på et skærebræt og stil på køl i ydelig 10 min. Tag dejen ud fra køl og læg den ønskede form omvendt på dejen og vend det hele en omgang. Fjern papiret fra dejen og pres med let hånd dejen på plads i formen.

Prik dejen med en gaffel, riv et stykke af bagepapiret og læg ovenpå dejen og fyld på med tørrede bønner – det giver det bedste resultat. Bag din Pasta frolla i ovnen på 180 grader i ca. 18 minutter – eller til den er blevet pænt mørk-gylden. Tag ud og lad dejen køle af.

  , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *