Impasto per pasta – opskrift på basis pastadej 1

Man kan godt, om man vil, lave en basisdej til frisk pasta. Min erfaring fra Italien siger mig dog at det ikke er særlig hensigtsmæssigt da noget pasta skal rulles tyndt, noget andet have fyld eller skæres bredt o.s.v. Alt efter hvilken slags pasta du skal lave(med eller uden æg), er der en idé med at ændre opskriften. Denne opskrift er til det fine, tyndt skåret som Tagliolini, Spaghettini eller Fedelini.

 

 

 

 

Fremgangsmåde

Vej melet af, bland det sammen og tilsæt lidt salt. Læg det hele i en bunke og lav en fordybning i midten. Hæld æg i denne fordybning og rør dem godt sammen med en gaffel. Rør rundt i æggemassen, mens der lidt efter lidt, tilsættes noget af melet omkring.

 

 

 

 

Arbejd langsomt dejen sammen og tilsæt noget vand hvis den føles for tør, men sørg for at den ikke bliver for våd. Når dejen er samlet, kan den formes aflangt eller rundt og filmes. Lad den hvile 1 time på køl før brug.

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

250 gram hvedemel tipo 00

100 gram italiensk durumhvedemel

1 1/2 økologisk æg

1 økologisk æggeblomme

lidt salt og lidt vand

 

 

Nyttig information

Pastadejen behøver ikke at være en homogen, gennemarbejdet masse. Man skal have i mente at en dej skal rulles/køres på maskine efter at den er samlet. Her bliver dejen presset sammen flere gange. En dej der er presset meget sammen skal koges længere tid. Af samme årsag er håndæltet dej at foretrække fremfor maskinæltet dej.
  , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *