Focaccia – opskrift på hurtig Focaccia

Vi har tidligere skrevet et indlægFocaccia omkring Focaccia og Pizza Bianca og de store forskelle der udspiller sig regionerne imellem. Der findes utallige versioner af brødet og udsagn som at Focaccia kun kan være fladt, er en af de mange misforståelser som de regionale køkkener i Italien ofte må stå model til. Her følger en opskrift på en hurtig, nem og høj focaccia med oliven, rosmarin og havsalt. Den minder nok mest om Focaccia Genovese eller “Fügassa” på dialekt. Et Focaccia der tit blev serveret til personalemad da jeg arbejdede i Milano.

Ingredienser

450 gram italiensk hvedemel tipo 00

5 gram salt

250 ml lunken vand

10 gram gær

20 gram svinefedt(blødgjort)

oliven, olie, havsalt og rosmarin

Fremgangsmåde

Fordel saltet godt i melet. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt til hvedemelet sammen med svinefedtet. Ælt godt. lad det hæve 1 time på et varmt sted. Læg dejen i en stor oliesmurt bradepande og tryk godt, med en finger, huller i dejen med få centimeters mellemrum og placer en oliven i hvert hul. Hæld, rundhåndet, oliven olie over dejen, drys revet rosmarin og havsalt over tilsidst. Lad olien trække 15-20 minutter og bag herefter i en 180 graders varm almindelig ovn i  ca. 30 minutter.

  , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *