Ricotta di bufala campana

Den friske ost Ricotta, lavet på bøffelmælkRicotta di bufala di Campana, er blevet godtaget på EU´s liste over DOP(BOB på dansk) produkter og indgår nu i Italiens fine selskab af 35 navnebeskyttede oste. Den må produceres i udvalgte provinser i regionerne Campania, Lazio, Puglia og Molise. Den må højest have 12% fedt og maksimum veje 2 kilo.

Ricotta di bufala har været produceret i mange år og er en naturlig del af produktionen af bøffel-mælks Mozzarella. Når produktionen er til endebragt bliver den overskydende valle brugt til at lave Ricotta. Det er netop denne første-pressede valle(Siero dolce) man skal bruge til nyudnævnte DOP ost.

Kilder:Disciplinare di Ricotta di bufala di Campana Dop
  , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *