Extra jomfru olivenolie DOP fra Sicilien – del 1

Sicilien er med sine 6 Extra Jomfru Olivenolie DOP ud af kun 38 på national plan, den største spiller på markedet over navne-beskyttede olivenolier i Italien. Vi gennemgår de seks olivenolier og starter ud med et besøg på den syd-vestlige side af vulkanen Etna.

Olio extra vergine di oliva Monte Etna DopOlio Extra Vergine di oliva

Denne olie bliver produceret i provinserne Catania, Enna og Messina i områder på den syd-vestlige del af vulkanen Etna. Der skal til denne olie bruges minimum 65% af oliven typen “Nocellara Etnea”, mens producenterne kan bruge 35% af andre typer som Moresca, Tonda Iblea, Biancolilla, Brandofino, L´olivo di Castiglione og Ogliarola Messinese. De giver tilsammen en gylden til grøn olie, frugtig i næse og smag, med lette bitre og stærke  toner. Den må maksimum indeholde 0,6 gram oliesyre per 100 gram.

 

 

 

Nyttig informationNocellara Etnea

Find området her: http://maps.google.dk/maps?hl=da&q=monte%20etna&rlz=1R2ADSA_daDK346&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

Find mere information på Olio extra vergine di oliva Monte Etna Dop konsortium´s hjemmeside her: http://www.dopmonteetna.it/

  , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.