Venedig i Toscana – Effetto Venezia

Venedig kvarteret Livorno

Den store “Effetto Venezia” fest finder sted den første uge i August og i den forbindelse har vi lige fundet billeder frem fra sidste års event, og ligger hermed lidt inspiration og info ud til interesserede der skulle befinde sig i området i år. Livorno´s Venedi kvarter er et enestående sted i den centrale del af havnebyen i Toscana. Det er ikke uden grund at man har valgt at ligge en af de hyggeligste (mad)fester i provinsen i denne smukke bydel fyldt med hyggelige kanaler, restauranter og små stræder. Festen som lige er startet og først slutter den 8. August er en fantastisk mulighed for at besøge en af de mange madboder eller restauranter og smage på et autentisk og lokalt køkken ved den italienske kyst. 

Venedig kvarteret LivornoRestauranterne i Livorno byder på nogle af de bedste fiskeretter(se evt. under anmeldelser i “Restauranter – Toscana”)langs den italienske kystlinie. Ved festen i 2009 spiste vi på en af de hyggeligste restauranter i kvarteret Venezia, “La Bodeguita”, og med terrasse på kanalen(se ovenstående billede) kommer du under middagen helt tæt på robådene som konkurrerer aftenen igennem. Vi spiste bl.a en dejlig kraftig “Zuppetta di polpo”, altså en lille suppe med blæksprutte og “Fritto misto di pesce”, en blanding af friterede småfisk og skaldyr.

Nyttig information

Find Venedikvarteret i Livorno her: http://maps.google.dk/maps?hl=da&rlz=1T4ADSA_daDK346DK348&q=effetto%20venezia%20livorno&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

Læs mere om arrangementet her: http://www.livornoeffettovenezia.it/index.php?page=_layout_home&id=1&lang=it

 

 

 

 

  , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *