Efteråret nærmer sig med hastige skridt og de lette sommerretter forsvinder langsomt ud. Desværre siger nogen, men jeg befinder mig godt med de kolde forandringer. Nu bliver der plads til de lidt mere kraftige retter. Det kunne være en vildsvinegryde fra Toscana, en piemontesisk braiseret og rødvinsmarineret oksebov med kanel, hvidløg og urter, eller en
Læs resten »Finocchio selvatico – vild fennikel
En af de ting jeg ser mest frem til, efter at den kolde vinter er overstået, er at komme ud i det toscanske landskab og plukke vild fennikel. De steder den gror, ofte i vejgrøfter i kyst områder, er der en helt aldeles dejlig duft som nærmest symboliserer at foråret står for døren. Det er
Læs resten »Souvenirs – vin, barok og kunst.
Arrangementet Souvenirs i museet “Pinacoteca Nationale” i Siena er, i takt med tidsÃ¥nden, en mÃ¥de at forene gastronomi med musik og kunst. Selvom der nok bliver lagt mest vægt pÃ¥ de to sidste er det dog en god afslutning pÃ¥ disse vellykkede events, at smage pÃ¥ lidt god vin, toscansk landbrød og oliven olie. Det var netop hvad vi gjorde d.
Læs resten »Den gamle likør fabrik
I Castagneto Carducci, hvor vi tidligere pÃ¥ Ã¥ret var til “gastronomiske dage”, findes en lille butik med tilhørende fabrik, nogen vil nok mene at ordet fabrik er en anelse overdrevet, men ikke desto mindre er navnet “Premiata Fabricca Liquori”. Butikken sælger alskens produkter, lige fra pasta, oliven olie, vin og ikke mindst deres egen likør lavet
Læs resten »