Souvenirs – vin, barok og kunst.

Arrangementet Souvenirs i museetVinsmagning  “Pinacoteca Nationale” i Siena er, i takt med tidsånden, en måde at forene gastronomi med musik og kunst. Selvom der nok bliver lagt mest vægt på de to sidste er det dog en god afslutning på disse vellykkede events, at smage på lidt god vin, toscansk landbrød og oliven olie.

Det var netop hvad vi gjorde d. 27 April. til det 3. arrangement i rækken af i alt 8 ( det sidste d.28 September 2008 ) som bød på en lille times barokkoncert med efterfølgende præsentation af få udvalgte malerier i museet og tilsidst en mini vinsmagning af vine fra en producent fra Chianti Colli Senesi zonen – Campochiarenti (website nederstVin i artiklen). Vi er som zone-navnet hentyder til, i bakkerne omkring Siena – det vil sige i kommunen Siena og egentlig tættere på byen San Gimignano hvorfra druerne også kommer til deres hvide Vernaccia di San Gimignano. Vi smagte på deres røde Chianti Colli Senesi DOCG på 13% som gav et fint indtryk af hvad de kan på vingården. Vinen havde en flot rubinrød farve, masser af frugt og en behagelig insisterende tannin som endda lovede lidt udvikling i flasken. De bruger 80% af Sangiovese druen, 10% Canaiolo og endnu 10% tilladte druer som Ciliegiolo og Colorino. Macèrationstiden er 12-15 dage og de lader den lagre i barriques (egefade) i minimum 6 mdr. Man kan købe 6 flasker online for 30 Euro.

Den hvide, deres Vernaccia di San Gimignano DOCGVernaccia var bestemt et godt bud på denne type. De kan godt skuffe fælt disse hvide på enkelt-druen Vernaccia, men jeg syntes at de havde ramt stilen godt. Den var en frisk, tør og sprød vin med fine nuancer af citron, honning og lidt timian(!). 2 flasker online koster 13,50 Euro.

Nyttige oplysninger:

Museet Pinacoteca Nazionale ligger på Via San Pietro 29 i Siena og indeholder en stor og vigtig samling malerier fra det 13-15 århundrede fra skolen af Duccio di Bouninsegna, en stor indflydelsesrig maler i det 13. århundrede.

Entreen til arrangementet “Souvenirs”  er 10 Euro og inkluderer indgang til museets samlinger, koncert med den klassiske baroktrio bestående af Ottoviano Tenerani, Marica Testa og Martino Noferi henholdsvis Cembalo, Tværfloejte og blokfløjte. Derefter er der en kort rundtur i museet hvor enkelte malerier bliver gennemgået (på italiensk) i forhold til temaet af koncerten. Tilsidst, i et af de smukkere rum i museet med udsigt over Siena by, er der smagning af vin og olivenolie.

Næste arrangementer finder sted på flg. datoer: 29/6, 27/7, 31/8, 28/9 2008 – alle søndage.

Vingaarden “Azienda Agricola Campochiarenti”  er hoppet med på vognen af vingaardsferier – “agriturismo” og har ialt 3 ferielejligheder til rådighed. De kan bestilles her: http://www.campochiarenti.it/

Toscansk landbrød (pane della campagna) er oftest usaltet og bliver spist til næsten alle måltider. Når man først vænner sig til den rene smag af usaltet brød begynder det faktisk også at give mening. Man bruger ofte brødet på den måde, at man samler stegesafterne fra en steg op med brødet eller den resterende olie/balsamico dressing fra salaten og da det er salt i forvejen, behøver man jo i realiteten ikke det saltede brød….

  , , , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *