Farseret kanin – Coniglio in porchetta

Denne opskrift af farseret kanin er i virkeligheden fra et gæsteindlæg vi lavede til en af Danmarks største madblogs - du kan læse den oprindelige artikel og se flere billeder her. Eller forsæt her og se hvordan du laver farseret kanin - en vaskeægte klassiker fra mellemitalien. FremgangsmÃ¥de 1. Start med at skære hovedet af [...] Læs resten »

Friterede auberginer – Melanzane fritte

Friterede auberginer
Aubergine er en yderst anvendt grøntsag i det sicilianske køkken, mÃ¥ske endda mere end i andre regionale køkkener i Italien. Vegetarretten "Caponata" med oliven, kapers, aubergine og tomat eller "Pasta alla Norma" med ricotta, tomat og smÃ¥ friterede aubergine stykker er velnok de mest kendte. Denne lille og nemme opskrift er velegnet som en antipasto [...] Læs resten »

Opskrift på syltede peberfrugter

Italienerne elsker at sylte grøntsager i olieog/eller hvidvinseddike. Artiskokker, svampe og auberginer stÃ¥r ofte for skud nÃ¥r der skal syltes og gemmes til en lang vinter. Her er det røde peberfrugter vi henkoger. Gule peberfrugter kan sagtens benyttes, men de grønne bruges sjældent i Italien p.g.a deres større indhold af bitterstoffer. Retten kaldes Peperoni grigliati sott´olio [...] Læs resten »

Gnocchi – opskrift på hjemmelavede gnocchi

Gnocchi er i tidens løb blevet fremstillet af mange forskellige ingredienser; kartoffel, majsmel, sølvbede, durumhvede, græskar og kylling – bare lige for at nævne nogle stykker. Her er en helt klassisk basis opskrift pÃ¥ Gnocchi. Prøv dem evt. i Gorgonzola sovs – find opskriften her. FremgangsmÃ¥de Kog kartoflerne møre i usaltet vand – hele og med skræl. Hæld [...] Læs resten »

Hjemmelavede Tortelli i tomatsauce – Tortelli di spinaci e ricotta in salsa di pomodoro

"Tortelli" er firkantens svar pÃ¥ Ravioli. Navnet bruges hovedsagligt i Lombardiet, Emilia-Romagna og visse lokaliteter i Toscana. De findes i søde og salte udgaver, hvoraf den sidste nyder større berømmelse og ofte ses fyldt med spinat og Ricotta. "Il condimento", altsÃ¥ den sauce man blander/vender Tortelli i kan være Ragú Bolognese (Ragú fra Bologna), smør, [...] Læs resten »

Opskrift på hurtig Napolitansk pizza – Pizza Margherita

Den ægte napolitanske pizza er et kapitel for sig. Opskriften er en mundfuld, men du finder den i bunden af dette indlæg i tilfælde af, at du har lyst at begive dig ud i projektet. Pizza fra Napoli har fÃ¥et det seneste oprindelses mærke fra den europæiske union, STG (Specialitá Tradizionale Garantita), som betyder traditionel garanteret specialitet. [...] Læs resten »
Pages:«1...13141516171819...24»