Hjemmelavede Tortelli i tomatsauce – Tortelli di spinaci e ricotta in salsa di pomodoro

“Tortelli” er firkantens svar på Ravioli. Navnet bruges hovedsagligt i Lombardiet, Emilia-Romagna og visse lokaliteter i Toscana. De findes i søde og salte udgaver, hvoraf den sidste nyder større berømmelse og ofte ses fyldt med spinat og Ricotta. “Il condimento”, altså den sauce man blander/vender Tortelli i kan være Ragú Bolognese (Ragú fra Bologna), smør, grøntsagsfond emulsion og salvie, eller som her, en klassisk Salsa di pomodoro (tomatsauce).

Hjemmelavede Tortelli

Hjemmelavede Tortelli

1/2 portion af basis pastadej 2 og æggeblomme til pensling

125(netto) gram spinat, dampet i hvidløg, olie og lidt vand. Presset fri for væde

250 gram Ricotta

20 gram revet Pecorino(en granuleret type som Sardo) eller Grana Padano

Olivenolie, salt, peber og muskatnød

3-4 dl Salsa di pomodoro(tomatsauce)

Hjemmelavede Tortelli

Hjemmelavede Tortelli – fremgangsmåde

Rør spinat og Ricotta sammen, smag til med salt, peber, Pecorino, oliven olie og reven muskatnød. Læg hele massen i en sprøjtepose og stil på køl.

Rul dejen tyndt ud på maskine eller i hånden. Hvis du ruller ud på maskine skal dejen være ligeså bred som maskinen tillader. Brug gerne lidt durumhvede hvis dejen føles for våd eller klistrer til bordet. Skær dine pastaplader i 30 centimeters længde og pensel nederste halvdel med æggeblomme. Sprøjt små klatter spinat/Ricotta blanding på den penslede halvdel, med 3 cm. mellemrum.

Fold øverste halvdel over og tryk med let hånd dejen ned omkring fyldet, således at der ikke befinder sig lufthuller imellem dej og fyld. Skær nu med din “rulle-pasta-kniv”  således at du får dine firkantede Tortelli. Læg dem på et durumhvede drysset skærebræt og drys lidt ekstra durumhvede over. Forsæt til dejen og fyldet er brugt.

Varm tomatsaucen op i en stor pande med høje kanter. Bring saltet vand i kog og læg dine Tortelli heri. Lad dem koge (ikke voldsomt) til dejen føles næsten al dente. Si vandet fra og læg dine Tortelli i den varme tomatsauce og vend dem forsigtigt rundt. Når Pastaen er perfekt al dente, lægges den på tallerkenerne og saucen hældes over. Optionelt kan man drysse lidt reven Pecorino over og e.v.t lidt fint skåret basilkum.

Tortelli

  , , , , , , , , , , , , , ,


2 thoughts on “Hjemmelavede Tortelli i tomatsauce – Tortelli di spinaci e ricotta in salsa di pomodoro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *