Friterede auberginer – Melanzane fritte

Friterede auberginer

Aubergine er en yderst anvendt grøntsag i det sicilianske køkken, måske endda mere end i andre regionale køkkener i Italien. Vegetarretten “Caponata” med oliven, kapers, aubergine og tomat eller “Pasta alla Norma” med ricotta, tomat og små friterede aubergine stykker er velnok de mest kendte. Denne lille og nemme opskrift er velegnet som en antipasto eller Aperitivo.

Friterede auberginer

Ingredienser

1 aubergine

lidt kikærtemel

oliven olie til fritering og salt

Friterede auberginer

Friterede auberginer – fremgangsmåde

Skær auberginen i 2-3 centimeter tykke skiver. Bred dem ud på et fad og salt dem let. Lad dem trække 1/2 times tid. Skyl godt og dup tørre. Drys lidt kikærtemel på en tallerken og pres skiverne let heri på begge sider. Varm olien op i en pande med høje kanter og fritér skiverne heri til de er gyldne på begge sider. Læg dem på fedtsugende papir og salt dem godt.

 

Aubergine opskrift

Opskriften her med kikærtemel er taget fra restauranten Joia i Milano, hvor jeg arbejdede i 2008. På Sicilien finder man ofte opskrifter hvori der indgår æg, persille, majs- eller hvedemel. Grønne tomater kan iøvrigt med fordel paneres og friteres på samme måde.

  , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *