Opskrift på tærte med konditorcreme, frisk frugt og abrikosgelé -Torta di frutta fresca

Mulighederne er uendelige når det kommer til valget af frugt til denne tærte. Dog har jeg en lille svaghed for, når bærsæsonen er på sit højeste, at dække konditor cremen med de mest saftige blåbær, hindbær, stikkelsbær o.s.v.  Når geléen er har sat sig, har du en fuldstændig uimodståelig og indbydende tærte der er alle anstrengelserne værd.

Ingredienser:

1/2 del basis mørdej(pasta frolla), bagt færdig og afkølet

1 del konditorcreme(Crema Pasticcera) + 2 blade husblas

2 saftige, men ikke for bløde ferskner

1 lille bakke blåbær1 lille bakke hindbær

5-6 stikkelsbær og 4 skiver saftig og sød blomme til midten

2 skeer fint abrikos marmelade, lidt vand og 1 blad husblas

Fremgangsmåde

Tærtedejen laves som foreskrevet i opskrifter og køles helt af efter bagning. Cremen laves ligeledes som foreskrevet i opskrifter og tilsættes ved endt legering 2 blade husblas(udvandet i koldt vand i 10  min), sigtes og sættes på køl. Når cremen er ved stuetemperatur hældes den på tærte dejen og sættes igen på køl. Imens varmes de 2 skeer abrikosmarmelade op med 1/2 dl vand og tilsættes 1 blad husblas(udvandet i koldt vand i 10 min). Væsken sigtes og sættes til side. Når tærtecremen næsten har sat sig(det tager 1 1/2 time ca.) begynder du at dekorere den med frugterne. Ved endt dekorering pensler du frugterne med et lag af abrikoslagen og sætter tærten på køl til dette har sat sig. Fortsæt til alt lagen er brugt og du har et flot glinsende gelélag på toppen.

  , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *