Gnocchi – opskrift på hjemmelavede gnocchi

Gnocchi er i tidens løb blevet fremstillet af mange forskellige ingredienser; kartoffel, majsmel, sølvbede, durumhvede, græskar og kylling – bare lige for at nævne nogle stykker. Her er en helt klassisk basis opskrift på Gnocchi. Prøv dem evt. i Gorgonzola sovs – find opskriften her.

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne møre i usaltet vand – hele og med skræl. Hæld vandet fra og lad dem dampe godt af. Skræl dem med en lille urtekniv.

Lav en fontæne af melet og mos kartoflerne heri med en kartoffelpresser(ellers mos dem med en kartoffelmoser). Slå ægget ud i toppen og drys lidt fint salt udover. Saml det hele til en fast dej, men arbejd ikke for meget – den skal bare lige samles.

Drys lidt durumhvede eller almindeligt hvedemel på et bord og rul en håndfuld dej ud i fingertykke pølser. Med en stor og hård dejskraber skæres nu små stykker fra pølsen og disse trykkes/rulles let, i en hurtig bevægelse, ned over et rivejern eller let på bagsiden af en gaffel.

Saml de trykte Gnocchi op i én og hurtig bevægelse med dejskraberen og med en ligeså hurtig bevægelse lægges de på en durumhvede drysset bakke eller skærebræt – tæt men uden at ligge ovenpå hinanden. Her ligger de “til tørre” indtil de skal koges.

Ingredienser 4-6 portioner

1 kilo bagekartoffel(gerne med stort stivelses indhold)

300 gram hvedemel

1 æg

Lidt ekstra hvedemel eller durumhvede og salt

Gnocchi

  , , , , , , , , ,


One thought on “Gnocchi – opskrift på hjemmelavede gnocchi

  1. Vi laver af og til Gnocchi.
    Min erfaring er at bruge gode æg og godt durum mel for at få det bedste resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *