Crespelle alla Fiorentina – madpandekager med spinat og Ricotta

Crespelle alla Fiorentina er en velkendt ret fra Firenze i Toscana. Simple madpandekager med et klassisk fyld af Ricotta og spinat, overhældt med Besciamella(bechamel), Salsa di pomodoro(tomatsauce), Grana Padano og gratineret i ovnen.

Opskriften er i den absolut lette kategori – 4 pers

Ingredienser(madpandekager)

150 g mel

1/2 æg og 1 blomme

mælk – tilsæt til dejen har konsistens som koldskål

salt

Ingredienser(fyld)

500 g Ricotta

250 g spinat færdig-dampet med lidt hvidløg og olie. Afkølet, Presset fri for væde og fint hakket.

50 g Grana Padano

salt, peber, muskatnød og lidt oliven olie

Extra + På toppen

Der skal bruges lidt bechamel, Salsa di pomodoro(tomatsauce) og

extra Grana Padano til gratinering.

Et lille stykke fedt fra en lufttørret skinke

som fedtstof panden – ellers lidt smør eller olie.

Fremgangsmåde

Pisk ingredienserne til madpandekagerne sammen – der må ikke være klumper i. Varm en pande op og smør med skinkefedtet. Hæld(altid) dejen på midten af panden og lad den løbe til siderne alt i mens du langsomt drejer panden rundt, til det hele er dækket. Husk at de skal være så tynde som muligt. Lad dem få en pæn lysebrun farve og vend. Fortsæt til alt dejen er brugt og stil pandekagerne til side.

Bland alle ingredienser til fyldet godt og smag til med salt, peber, muskat og Grana Padano. Muskaten må gerne smage igennem. “Smør” en pandekage med rigeligt fyld på den ene halvdel. Fold den tomme halvdel over og fold denne halve pandekage igen, så du har en lille trekant.

Læg dine trekanter i et ildfast fad smurt med tomat sauce og fordel nu bechamel sauce over pandekagerne, en skefuld tomat sauce på midten af hver trekant og til sidst et drys Grana Padano. Varm op i ovn i ca. 8-10 min på 180 grader, hvoraf det sidste minut er under grill.

Nyttig information

Bechamel, som i Italien hedder Besciamella, er selvfølgelig en opbagt sauce af italiensk oprindelse og ikke fransk, som mange urigtig tror. Franskmændene er naturligvis uenige. Under alle omstændigheder er de næsten ens. En klassisk italiensk Besciamella er afkølet roux rørt/pisket ud med opvarmet mælk tilsat efterhånden, smagt til med salt, hvid peber, muskat og e.v.t lidt reven Grana Padano. Konsistensen skal være tyktflydende.

  , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.