Salsa Verde – opskrift på grøn sauce

Salsa Verde har, ligesom mange andre italienske retter, utallige opskrifter bag sig – fra regionale til lokale til familiære. Man er dog enige om at den nok udspringer fra norditalien og i dag, en fast ledsager til den Piemontesiske klassiker “Bollito Misto”. Spis den som sauce til koldt, lunt eller varmt kogt/braisseret kød.

 

 

 

 

Fremgangsmåde

Mos de hårdkogte æg med en gaffel. Hak de andre ingredienser fint og bland dem sammen med æggene. Tilsæt oliven olie til massen for den rette konsistens(se billede)

Salsa Verde

1 glas italienske ansjoser i olie

En stor håndfuld bredbladet persille

2 hårdkogte æg

1 håndfuld kapers

God oliven olie

Nyttig information

Af de mange versioner der findes af Salsa Verde er de, hvori der indgår hvidløg, hvidt brød blødt ud med hvidvinseddike, pinjekerner eller purløg, nok de mest brugte varianter. Salsa Verde er kendt over det meste af Italien, dog er det næsten altid en garniture til Bollito Misto, som spises meget i de 3 nordlige regioner, Piemonte, Lombardiet og Emilia-Romagna.

  , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *