Salsa Verde har, ligesom mange andre italienske retter, utallige opskrifter bag sig – fra regionale til lokale til familiære. Man er dog enige om at den nok udspringer fra norditalien og i dag, en fast ledsager til den Piemontesiske klassiker “Bollito Misto”. Spis den som sauce til koldt, lunt eller varmt kogt/braisseret kød.
Mos de hårdkogte æg med en gaffel. Hak de andre ingredienser fint og bland dem sammen med æggene. Tilsæt oliven olie til massen for den rette konsistens(se billede)
Salsa Verde
1 glas italienske ansjoser i olie
En stor håndfuld bredbladet persille
2 hårdkogte æg
1 håndfuld kapers
God oliven olie
Nyttig information
Af de mange versioner der findes af Salsa Verde er de, hvori der indgår hvidløg, hvidt brød blødt ud med hvidvinseddike, pinjekerner eller purløg, nok de mest brugte varianter. Salsa Verde er kendt over det meste af Italien, dog er det næsten altid en garniture til Bollito Misto, som spises meget i de 3 nordlige regioner, Piemonte, Lombardiet og Emilia-Romagna.