Ricotta-terrin – Terrina di Ricotta

Dette er en opskrift i den meget lette kategori. Server e.v.t som antipasto, der er nok til 4-6 personer. Find den bedste ricotta, som kan opdrives. Jo bedre kvalitet, jo bedre smag. Bag den evt. i den traditionelle, italienske lertøjsskål.

 

Ricotta-terrin

Ricotta-terrin – Ingredienser

750 gram Ricotta. Søg i delikatesse butikker efter fåre Ricotta. Ellers en almindelig.

50 g. Pecorino ost – en blåskimmel Pecorino. Ellers er moden Gorgonzola udemærket

3 æggeblommer

Lidt god extra jomfru oliven olie(2 ske fulde), salt og peber

Frisk timian, basilikum eller andre urter hakket fint(en skefuld). Blandet salat, vild Rucola, frisee og lign. 4-5 daddaltomater i kvarte.

Ricotta-terrin

Ricotta-terrin – fremgangsmåde

 1. Rør Ricottaen godt sammen med de andre ingredienser – brug en skefuld olivenolie til at smøre en passende form (gerne ægte italiensk lertøj) og hæld fyldet i.
 2. Glat ud og bag terrinen i ca 25 min. på 180° eller indtil den har taget godt med farve.
 3. Afkøl helt i køleskab.
 4. Skær i skiver og server e.v.t på blandet salat med daddeltomater. En let Rucola pesto går ganske godt sammen med Terrinen. Blend: en håndfuld rucola, lidt salt og lidt revet parmesan med extra jomfru olivenolie.

Ricotta, som betyder genkogt, er i realiteten en frisk ost, som er allerbedst at spise umiddelbar efter at den er lavet – som mozzarella. Det er generelt en mager ost, som bliver til ved at genkoge vallen efter endt osteproduktion for at presse de sidste mælkeproteiner ud. Det bliver til en dejlig, blød og frisk ost som kan bruges i utallige opskrifter(specielt desserter), men helt fantastisk og, ifølge mig, bedst frisk. Der laves i øvrigt en røget ricotta i Calabrien, og endda en blåskimmel Ricotta kan man finde i de gode ostebutikker. Bliver i dag lavet på fåre-, ko-, gede- og bøffelmælk.

  , , , , , , , , , , , , , ,


2 thoughts on “Ricotta-terrin – Terrina di Ricotta

  • Hej Henriette

   Jeg har desværre ikke set det i Danmark, af samme årsag forslår jeg også Gorgonzola i opskriften. Men da jeg arbejdede på restauranten “Il Capriccio” i Siena købte vi alle vores Pecorini(inklusiv Pecorino Blu) hos Guido Pinzani mellem Cecina og Siena. Du kan e.v.t besøge deres web: http://www.caseificiopinzani.com/index_en.php

   Med venlig hilsen
   Claus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *