Zucchine ripiene – opskrift på fyldte courgetter

Zucchine ripiene – opskrift på fyldte courgetter.

Jeg vedkender mig trivialitetenZucchine ripiene - Fyldte zucchine det er, at gentage, men ikke desto mindre må man fastslå vigtigheden og erkendelsen af det regionale køkken i Italien. Der findes simpelthen ikke et egentlig enhedskøkken i støvlelandet. Hver sin region, hver sin provins, hversin by, hver sin familie, hver sin opskrift! Følgende ret er ingen undtagelse. For at det skal blive rigtig lokalt(og italiensk) gengiver jeg hermed Giovina´s(min bedstemor) opskrift på fyldte courgetter. Helt præcise mål skal man lede længe efter – det er med sjælen og de gode råvarer at man laver mad, så i Giovina´s ånd gengives opskriften her med ca. mål.


Fremgangsmåde

Pres brødet fri for væde.Fyldte courgetter Hak Mozzarella og skinke. Lav en Battuto(finthakket blanding) af hvidløget og persillen. Blancher courgetterne. Skær dem i halve og fjern indmaden med en ske. Hæld alle ingredienser, inkl. indmad fra courgetter, i en skål og rør det godt sammen med lidt salt. Placer fyldet i courgetternes hullede halvrør og form dem pæne. Læg courgetterne i et ildfast fad med en anelse vand i bunden, drys med rasp, et rundhåndet stænk oliven olie og salt. Bag i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 minutter.

 

Ingredienser – 4 personer(ca.)

Toscansk landbrød(Pane Toscano – se opskrifter) blødt ud i mælk og lidt rasp

1 mozzarella

50 gram ca. italiensk skinke – kogt

revet Grana Padano

1 æg ca.

battuto(finthakket blanding) af persille og 1 fed hvidløg

50 gram hakket kød af okse/kalv

5-6 courgetter (de helt små hvis de kan findes, ellers 3 store skåret i halve)

Nyttig information

En mere kystlig version fra Ligurien, med kapers, tun, ansjoser, løg, pinjekerner og merian er en anden af de mere populære versioner af fyldte courgetter. Så hedder retten “Zucchine ripiene alla ligure. Man blancherer courgetterne for at tage noget af bitterheden i skallen.

Af Claudia Amendola – redigeret af Claus Pedersen  , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *