Opskrift på pasta med svampe – Tagliatelle ai funghi

Pasta med svampe

Tagliatelle ai funghi er af navn en klassisk italiensk pastaret fra køkkenet i Emilia-Romagna. Retten laves med de lidt bredere pasta typer som Fettuccine, Pappardelle og Tagliatelle bl.a fordi bredden og højden går godt med svampenes konsistens. Den helt klassiske er Tagliatelle med friske Rørhatte(Tagliatelle ai funghi Porcini), her er opskriften med italienske Østershatte.

 

 

 

 


Pasta med svampe

Pasta med svampe | fremgangsmåde

Hak løget og hvidløget fint – hver for sig. Hak persillen fint. Rens svampene med en børste og riv dem, med fingrene, i store stykker. Svits løget i rigeligt olivenolie på en stor pande med høje kanter, sammen med den fint-knuste chilifrugt, til de er gyldne. Tilsæt hvdløget og lad det svitse 30 sekunder. Løgene må ikke tage farve. Tilsæt alle svampene.

Når de har tabt deres væske og taget farve hældes hvidvinen på som dampes helt væk. Tilsæt persille og 30 sekunder senere tomatsauce og lidt grøntsags fond. Lad det simre mens Tagliatelle koges i saltet vand. Når pastaen er næsten al dente lægges den over i sugoen. Skru op for varmen og sving rundt til saucen har sat sig og pastaen er al dente.

 

Pasta med svampe

Pasta med svampe

Pasta med svampe | ingredienser

Tagliatelle af Basis pastadej 1 (se opskrifter)

Ca. 200 gram friske Østershatte

1 stort løg, 1 fed hvidløg

1 1/2 dl tør hvidvin og lidt grøntsags fond/eller lidt af pastavandet

1/2 dl tomat sauce(salsa di pomodoro – se opskrifter)

1 håndfuld bredbladet persille

Olivenolie, salt

En lille tørret chilifrugt/eller knivspids pulver

  , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *