En egentlig basis opskrift for Salsa di pomodoro findes vel ikke, der er ligesÃ¥ mange versioner som der er provinser i Italien. Denne lærte jeg pÃ¥ restauranten i Siena, hvor jeg arbejdede et Ã¥r, og den passer ind i en af italiens mest kendte kokke´s filosofi om at tomat, nÃ¥r det er hovedingrediens, skal have kort tilberedningstid. “Der er simpelthen ikke noget værre end udkogt tomat” citat: Gianfranco Vissani
Hak alle grøntsagerne groft. knus hvidløget og steg ganske kort i lidt olivenolie, det skal ikke tage farve. Fjern hvidløget og tilsæt grøntsagerne som svitses i 3-4 minutter uden at tage farve. Kom tomaterne over, rør godt rundt og lad det hele simre i 15-20 minutter. Passér saucen i en “Passaverdure”(grøntsagsmølle), ellers blend saucen i en blender og passér i en si. Vælges blenderen sÃ¥ fjern først gulerod samt blegselleri. Smag til med salt.
Ingredienser
2 gulerødder
2 rødløg
3 stængler bladselleri
1 kilo italienske dåsetomater
oliven olie, et fed hvidløg, salt