Salsa di pomodoro – tomatsauce/basis opskrift

En egentlig basis opskrift for Salsa di pomodoro findes vel ikke, der er ligeså mange versioner som der er provinser i Italien. Denne lærte jeg på restauranten i Siena, hvor jeg arbejdede et år, og den passer ind i en af italiens mest kendte kokke´s filosofi om at tomat, når det er hovedingrediens, skal have kort tilberedningstid. “Der er simpelthen ikke noget værre end udkogt tomat” citat: Gianfranco Vissani

 

 

 

Hak alle grøntsagerne groft. knus hvidløget og steg ganske kort i lidt olivenolie, det skal ikke tage farve. Fjern hvidløget og tilsæt grøntsagerne som svitses i 3-4 minutter uden at tage farve. Kom tomaterne over, rør godt rundt og lad det hele simre i 15-20 minutter. Passér saucen i en “Passaverdure”(grøntsagsmølle), ellers blend saucen i en blender og passér i en si. Vælges blenderen så fjern først gulerod samt blegselleri. Smag til med salt.

Ingredienser

2 gulerødder

2 rødløg

3 stængler bladselleri

1 kilo italienske dåsetomater

oliven olie, et fed hvidløg, salt

 

  , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *