Endnu en basisopskrift fra det italienske dessert køkken – en sød mørdej. Pasta frolla bruges til “Crostate”(tærter) med marmelader, cremer eller frugt, smÃ¥kager eller de mange og varierende smÃ¥ kager fra det lille dessert køkken “La piccola pasticceria”.
SÃ¥dan laves dejen
1. Lav en fontæne af mel, sukker, vanilje og citronskal med det blødgjorte smør og æggeblomme i midten.
2. Saml dejen forsigtigt og brug fingerspidserne til at nærmest klemme dejen sammen. Den skal kun lige samles og ikke gennemarbejdes!
3. Film dejen og læg den pÃ¥ køl 1/2 – 1 time.
4. Skær dejen i stykker der passer til dine forme og rul dem tyndt ud.
5. Placer formen omvendt på det udrullede stykke og vend dem forsigtigt om. Pres let dejen på plads og skær overskydende dej fra.
6. Læg et lille stykke bagepapir i hver form og læg nogle tørrede bønner eller lignende i, til at holde dejen på plads under bagningen. Bag dem i ovnen på 180 grader til de er gyldne. Fyld dem evt. med chokoladecreme og garner med tynde skiver af pære, drysset rørsukker på toppen og bag dem 3-4 min. under grill.
ingredienser
200 gram hvedemel
100 gram sukker
2 1/2 æggeblomme
100 gram smør
fint revet skal fra en økologisk citron
korn fra 1/2 vanilje stang
en knivspids salt