Den første trailer til vores nye madprogram på DK4 ligger klar! Efter nogen ventetid og lidt forsinkelser, er vi meget glade for at kunne springe ud som madkommunikatører på tv. Vi har været i Italien og filme et program, som sætter 100% fokus på den autentiske madkultur i det regionale Italien. Ideen om et enhedskøkken
Læs resten »Klipfisk i sursød sauce
Klipfisk i sursød sauce laves flere steder i Italien, i forskellige versioner og under diverse navne. Jeg har taget udgangspunkt i den toscanske version, som jeg har lavet i min tid som kok i netop Toscana. Her kaldes retten for Baccalà in dolceforte og ses ofte pÃ¥ menuen i kystrestauranter. Klipfisk, som italienerne har importeret [...] Læs resten »
Blomkål med oliven og rigatino
BlomkÃ¥l med oliven og rigatino er en enkel italiensk garniture, som passer til flere typer kødretter af f.eks. gris, kanin eller kylling. Det italienske tilbehør, kaldet contorno, er ofte lidt overset. Traditionelt set serverer man ved hovedretten kød eller fisk, som sÃ¥ akkompagneres af forskelligt garniture – nogle gange simpelt, som kogte grøntsager og andre
Læs resten »Guldbrasen med krydderurter og kartofler
Guldbrasen med krydderurter og kartofler – eller Dorade, som vi af og til kalder den herhjemme – er blandt de mest almindelige fisk i middelhavsomrÃ¥det. PÃ¥ kystrestauranter i Italien finder man den pÃ¥ menukortet som Orata.Kødet er ekstrem delikat og velsmagende, og den tilberedes ofte hel, enten grillet, stegt eller ovnbagt. Nu og da finder man heldigvis [...] Læs resten »
Marts 2015 | Azienda Vin & Italo Disco | Supper Club
Azienda Vin & Italo Disco | Supper Club 7. marts 2015 kl. 19:00 4 retters fiskemenu inkl. italienske naturvine      425,- Kokken og levemanden Levent, gammel køkkenchef pÃ¥ Famo 51, Ã¥bner i forÃ¥ret en ny restaurant pÃ¥ Vesterbro i Kbh. Det italienske fiskekøkken er hans speciale og smag er hans kendetegn! Vi leverer saftige og spændstige naturvine, [...] Læs resten »
Friterede courgetteblomster med mozzarella og ansjos
Friterede courgetteblomster med mozzarella og ansjos - en romersk antipasto, som fÃ¥r englene til at synge (intet mindre)! Oprindeligt bruges en ost kaldet Provatura, men uden at fornærme romerne, kan man uden videre tiltale anvende en god mozzarella, som i konsistens, smag og form ligner netop Provatura. Der er her i landet desværre ikke den [...] Læs resten »
Orecchiette med italiensk mini-broccoli
Orecchiette med italiensk mini-broccoli - en intens ret fra regionen Puglia. Det er nok en tilsnigelse at kalde grøntsagen for mini-broccoli, selvom Cima di rapa, som den hedder, ofte gÃ¥r under navnet Broccoletto. De smÃ¥ buketter pÃ¥ stilkene ligner smÃ¥ broccoli, men er mere delikate. Man bruger blomsterne, de inderste fine stilke og de smÃ¥ [...] Læs resten »
Ossobuco alla milanese – originale opskrift
Ossobuco alla milanese – den gamle traver! En klassisk ret fra Lombardiet, som har vedhæftet sig et hav af opskrifter og variationer. Men én opskrift skal jo være den originale! Det har kommunen i Milano taget alvorligt og givet retten et sÃ¥kaldt De.Co mærke. Det er ikke et decideret kvalitetsmærke, men en historie om hvorfra retten [...] Læs resten »
Pasta med fÃ¥reost og peber – Cacio e pepe
Pasta med fÃ¥reost og peber, eller Cacio e pepe som retten hedder pÃ¥ italiensk, stammer fra det romerske køkken. En ret af ældre dato og opstÃ¥et da fÃ¥rehyrderne pÃ¥ vej op i bjergene, havde medbragt Pecorino (fÃ¥reost), tørret pasta og hele peberkorn. SÃ¥re simpelt dengang tilbage i tiden og stadig simpelt i dag. Der er [...] Læs resten »
3 lækre snacks med friteret polenta
Friteret polenta er blot en af de mange muligheder, der kan komme ud af en portion kogte majsgryn. NÃ¥r først den kogte grød er blevet sat pÃ¥ køl og senere skÃ¥ret ud i ønskede portioner, kan den grilles, steges eller ovnbages til uimodstÃ¥elige smÃ¥ antipasti. Den vigtige del er tilsmagningen af majsgrynene – det er svært [...] Læs resten »