Friterede courgetteblomster med mozzarella og ansjos

Courgette blomster

Friterede courgetteblomster med mozzarella og ansjos – en romersk antipasto, som får englene til at synge (intet mindre)! Oprindeligt bruges en ost kaldet Provatura, men uden at fornærme romerne, kan man uden videre tiltale anvende en god mozzarella, som i konsistens, smag og form ligner netop Provatura. Der er her i landet desværre ikke den store tradition for at bruge courgetternes blomster og det er faktisk en skam. De er delikate i smagen og i Italien købes de enten som blomsterskud på courgetten eller alene.

 

 

 

Courgetteblomster<

Friterede courgetteblomster – Fremgangsmåde

 1. Start med at rengøre dine courgetteblomster. Det gøres så skånsomt som muligt, da de er meget skrøbelige. Åben forsigtigt bladene i en side. Åben meget forsigigt ned til bunden og fjern den lille knop(støvfang) inde i blomsten. Vask herefter blomsterne ved at ligge dem i koldt vand et øjeblik. Læg dem til tørre på et stykke køkkenrullepapir.
 2. Når courgetteblomsterne er tørre, lægges et stykke aflangt mozzarella og en ansjosfilet i hver blomst. Luk til.
 3. Varm olien op til 160 grader.
 4. I mens laves Pastellaen(italiensk dej til fritering) ved at røre gæren ud i 1/2 dl. vand. Herefter hældes øl i. Hæld mel, mens der piskes let, i væsken til der opnås en konsistens som pandekagedej. Hæld olivenolie i og rør ud. Sørg for, at der ikke er klumper i dejen.
 5. Med en pincet gribes der fat øverst i blomsten, så fyldet holdes inde, og dyp herefter blomsten i pastellaen. Sørg for, at hele blomsten er dækket med pastella.
 6. Friter blomsterne til de er gyldne hele vejen rundt. Vend dem undervejs. Lad dem afdryppe på fedtsugende papir og salt dem let.
 7. Server dem varme – buon appetito.

Courgetteblomst
Friterede courgetteblomster med mozzarella og ansjos
Friterede courgetteblomster med mozzarella og ansjos

Friterede courgetteblomster – Ingredienser 4 personer

 • 12 mellemstore courgetteblomster.
 • 1 bøffelmozzarella skåret i aflange stænger (ikke længere end blomsterne).
 • 12 ansjosfileter – under olie.
 • 1/4 dl. olivenolie.
 • Fritureolie.
 • 5 gram økologisk gær.
 • 1/2 dl. vand.
 • 1/2 lys øl.
 • Hvedemel – gerne Italiensk (tipo 00).
 • salt.

Friterede courgetteblomster med mozzarella og ansjos

Retten spises som en antipasto, altså en lille forret.

I Rom finder man den på menukortet under Fiori di zucca fritti alla romana.

Blomster kan sagtens friteres uden stænglerne – de skal ikke spises, men æstetisk er de gode at have med på tallerkenen.

Friterede courgetteblomster med mozzarella og ansjos

Til denne sprødeWine lille friterede antipasto ville vi anbefale en dejlig tør mousserende eller en syrerig og frisk hvidvin med lidt bitre noter til alt fedmen.

Som mousserende har vi valgt en tør, prosecco-agtig type fra Abruzzo på den lille fine pecorino drue. Sprød og tør – og dejlig perlende på tungen.

Som hvidvin har vi valgt en natur-hvid ligeledes fra Abruzzo på trebbiano d’Abruzzo druen. Masser af friskhed, citrus i eftersmag og en solid syre.

  , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *