Arancini opskrift – små friterede risbolde

Arancini

Vores Arancini opskrift – denne lille indbydende antipasto – kan laves ud af hvilken som helst risotto-rest. Her havde vi lidt risotto tilbage lavet med tørrede Karl Johan svampe og lagret Parmigiano Reggiano – selve opskriften på risottoen kan du se her.

Arancini, som oversat betyder små appelsiner pga. deres udseende, er efter friteringen insisterende sprøde udenpå og dejlig varme og bløde i midten. Man finder en del opskrifter af varierende karakter, alt efter hvor man befinder sig på øen, men tit ses de med fyld af mozzarella, ragu og ærter.

Arancini

Arancini – sådan gør du

1.  Varm risotto-resten igennem og tilsæt yderlig en god håndfuld reven ost af typen Parmigiano Reggiano eller Grana Padano. Lad osten smelte og risottoens konsistens blive tykkere. Smag evt. til med salt. Sæt på køl og lad risottoen sætte sig helt – gerne til næste dag.

2. Når risottoen har sat sig, formes små kugler som rulles i lidt mel. Vend dem i æggemasse og derefter i fin rasp. Gentag æg/rasp kombinationen en gang mere.

3. Fritér de små bolde i 180 grader varmt fritureolie, mens de vendes hyppigt, til de er gyldne og ligner små appelsiner. Tag dem op af frituren og lad dem dryppe af.

Arancini 2

Ingredienser – Arancini til 4 port.

1. En risotto rest og lidt ekstra frisk revet Grana Padano eller anden parmesan ost.

2. 1 æg, en skefuld mel og 2-3 skefulde fin rasp.

3.  Fritureolie.

Arancini

  , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


2 thoughts on “Arancini opskrift – små friterede risbolde

 1. endelig fandt jeg denne opskrift. Jeg spiste ofte disse her bolde i frokostpausen, da jeg arbejdede i Rom, men har aldrig rigtig kunnet gennemskue hvordan de er lavet. Det giver jo mening, nu hvor du har forklaret det-tak for det.

  • Hej Annbritt

   Det var da så lidt 😉 De er jo stærkt vanedannende og så er romerne fantastisk stærke i at lave dem.

   Bedste hilsner,

   Claudia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *