Rød mulle i tomat – italiensk fiskeopskrift på Triglie alla Livornese

Rød og Stribet Mulle(sidstnævnte hedder Surmule-tus på latin hvis du skulle være i tvivl) svømmer rundt i den sydlige Nordsø. Her venter de på at blive fanget og smidt på panden med lidt solmoden tomat, chili, hvidløg og fiskefond. Retten er ligeså nem som den lyder og smager fantastisk – intet mindre! Opskriften stammer fra vores artikel i Berlingske d. 3. september, som du kan læse her.

Følg fremgangsmåden:

1. Blancher tomaterne i kogende saltet vand i 15 sekunder og læg dem i iskoldt vand. Flå skindet af tomaterne, og skær dem i små tern.

2. Varm halvdelen af olien op i en stor pande, der kan rumme alle de små fisk. Svits løg, hvidløg og chili i 30 sekunder og tilsæt herefter tomat. Skru ned for varmen og lad det simre i 10 min.

3. Steg herefter fiskene, evt. 2 ad gangen, i resten af olien og på høj varme. To minutter på hver side. Læg fiskene op i tomatsaucen og tilsæt fiskefonden. Lad det hele simre i 6-10 min. alt efter fiskenes størrelse. Anret 2 fisk per person på tallerkenen, hæld lidt sauce over og drys med friskhakket persille.

Det skal du bruge til 4 portioner

8 små rensede røde muller vendt i mel

1 stort almindeligt løg, hakket fint

2 fed hvidløg skåret i tynde skiver

2 stykker peperoncino, små tørrede chili hakket

750 g. solmodne dadeltomater

1 dl Ekstra jomfru olivenolie

1 1/2 dl fiskefond

4 stængler friskhakket bredbladet persille

Her Sandro som viste os hvordan man tilberedte Triglie alla livornese. Besøg hans restaurants hjemmeside her.

  , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *