Rød og Stribet Mulle(sidstnævnte hedder Surmule-tus pÃ¥ latin hvis du skulle være i tvivl) svømmer rundt i den sydlige Nordsø. Her venter de pÃ¥ at blive fanget og smidt pÃ¥ panden med lidt solmoden tomat, chili, hvidløg og fiskefond. Retten er ligesÃ¥ nem som den lyder og smager fantastisk – intet mindre! Opskriften stammer fra vores artikel i Berlingske d. 3. september, som du kan læse her.
Følg fremgangsmåden:
1. Blancher tomaterne i kogende saltet vand i 15 sekunder og læg dem i iskoldt vand. Flå skindet af tomaterne, og skær dem i små tern.
2. Varm halvdelen af olien op i en stor pande, der kan rumme alle de små fisk. Svits løg, hvidløg og chili i 30 sekunder og tilsæt herefter tomat. Skru ned for varmen og lad det simre i 10 min.
3. Steg herefter fiskene, evt. 2 ad gangen, i resten af olien og på høj varme. To minutter på hver side. Læg fiskene op i tomatsaucen og tilsæt fiskefonden. Lad det hele simre i 6-10 min. alt efter fiskenes størrelse. Anret 2 fisk per person på tallerkenen, hæld lidt sauce over og drys med friskhakket persille.
Det skal du bruge til 4 portioner
8 små rensede røde muller vendt i mel
1 stort almindeligt løg, hakket fint
2 fed hvidløg skåret i tynde skiver
2 stykker peperoncino, små tørrede chili hakket
750 g. solmodne dadeltomater
1 dl Ekstra jomfru olivenolie
1 1/2 dl fiskefond
4 stængler friskhakket bredbladet persille
Her Sandro som viste os hvordan man tilberedte Triglie alla livornese. Besøg hans restaurants hjemmeside her.