Nu har friterede brødkkugler og bryllup i Toscana jo ikke umiddelbart noget med hinanden at gøre – og sÃ¥ alligevel. For netop til Claudias kusines bryllup i sommers, blev vi efter ceremonien budt pÃ¥ en overdÃ¥dig buffet i haven til slottet hvor festen senere skulle holdes. Der blev bl.a. serveret disse smÃ¥ lækre brødkugler ogsÃ¥ kaldet Còccoli – opskriften fik jeg lokket ud af kokken og eftersom der ikke er sÃ¥ meget i hverken den eller fremgangsmÃ¥den, tænkte jeg at jeg ville flankere indlægget med stemningsbilleder fra dagen. Vi befinder os i det nordlige Toscana, nogle fÃ¥ kilometre udenfor Lucca.
Friterede brødkugler – sÃ¥dan gør du:
1. Lav den kendte “fontæne” konstellation med hullet i midten af melet. Hæld mælk, svinefedt og salt i hullet og start med at samle dejen. Ælt dejen godt igennem og lad den hvile tildækket, pÃ¥ et lunt sted, i ca. 2 timer.
2. Tag lidt dej imellem hænderne og saml små kugler eller lidt aflange og friter dem i 180 grader varmt fritureolie.
3. Tag brødkuglerne op og læg dem på fedtsugende papir. Drys godt med salt. Server rygende varme.
Friterede brødkugler – ingredienser
300g mel – gerne tipo 00
30g gær(røres ud i mælken)
40g svinefedt
175ml lunt mælk(eller grøntsagsfond)
salt og olie egnet til friture
Mums – elsker de der smÃ¥ lækre brød, men har aldrig lavet dem selv. Nu skal det være, men tror du, man kan skifte svinefedtet ud med almindeligt smør?
Hej Tine, selvfølgelig kan man det 🙂 Meeen, svinefedtet giver den helt rigtige smag.. lad os vide hvordan de blev(med eller uden smør).
Bedste hilsner, Claudia