Hjemmesyltede oliven – opskrift

Opskrift på hjemmesyltede oliven. Efter dette års olivenhøst, som du kan læse mere om her, skulle vi have syltet/marineret de oliven der undgik oliemøllerens sten. Giovina havde nøje udvalgt en pose med pæne oliven og sendt os tilbage til kolde Danmark. Jeg kan huske hvordan vi i Siena, hvor jeg arbejdede et år, syltede oliven når vi lukkede restauranten ned til jul. Det er sådan ca. den opskrift jeg følger her.

Hjemmesyltede oliven

Hjemmesyltede oliven opskrift

1. Olivenfrugterne vaskes i koldt vand tilsat lidt hvidvins eddike, for at få eventuelle urenheder væk.

2. Olivenfrugterne lægges i en gryde, bradepande eller andet og dækkes med saltet, citronskræl og urter. Sættes på et koldt sted i 10 dage – vend dem en gang om dagen.

3. Olivenfrugterne vaskes rene for salt og lægges på en ovnplade og tørres i ovnen på 75 grader i et par timer.

4. De lægges på sterile glas og overhældes med god ekstra jomfru olivenolie og lidt tørret chili, hvidløgsfed og urter efter eget valg – vi brugte timian.

Udsten olivenene med en olivenudstener og spis dem evt. sammen med lidt god lufttørret skinke, bøffelmozzarella, tomat og brød.

Syltede oliven

Olive nere sott´olio

Hjemmesyltede oliven – det skal du bruge

1. mørke letmodne oliven

2. Groft salt, skræl fra en økologisk citron og urter

3. Flere friske (skyllede) urter, hvidløgsfed, tørret chili og Ekstra jomfru olivenolie

Hjemmesyltede oliven

  , , , , , , , , , , , , ,


6 thoughts on “Hjemmesyltede oliven – opskrift

 1. Mums det lyder og ser rigtig lækkert ud! Ville ønske at jeg bare kunne gå ud i olivenmarken og høste en ordentlig spandfuld oliven 🙂

  Iøvrigt rigtig lækker blog 🙂

  Mvh
  Martin

   • Spændende 🙂 Er nok bare begrænset hvad jeg kan høste fra et oliventræ da jeg bor i lejlighed. Men når jeg engang flytter i hus, kunne det da være sjovt at plante et oliventræ i haven 😀

   • Jeg har sat oliven i saltvand for 4 dage siden og vendt dem jævnligt. De står i en plastikflaske, som er begyndt at bule ud, så jeg må lukke luft ud af den. er det normalt? Har de mon stået for varmt i mit (uopvarmede) køkken? Kan/skal jeg gøre noget?
    Vh. Pia

    • Hej Pia

     Er det rigtig forstået, at dine oliven står i en lukket flaske? Hvis det er tilfældet, så få dem endelig lagt i en åben skål/bakke, hvor der er mulighed for at overskydende væske kan løbe fra (huller i bunden). Derudover er det vigtigt, at de står på et køligt sted (som ikke er fugtigt). Jeg har dårlige erfaringer med køkkenet, da damp ryger rundt i lokalet, når man kokkererer.

     Jeg håber, at det besvarer dit spørgsmål – ellers skriv gerne igen 🙂 Eller læg et billede op af resultatet på vores Facebook-side: https://www.facebook.com/italienskgastronomi

     Bedste hilsner, Claus | Azienda

 2. Pingback: Sådan laver du oliven spiselige - Alanya.Dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *