Pasta med frisk tomatsauce og ricotta er en opskrift, som hylder enkeltheden i det italienske køkken. Om sommeren, nÃ¥r tomaterne er saftige og solmodne, kan du forkorte tilberedningstiden. Her om efterÃ¥ret, hvor tomaterne mangler lidt solmodning, kan du med fordel lade dem simre lidt længere, til sugoen bliver dejlig intens. Tricket er, at tilsætte lidt sukker – det trækker den koncentrerede og søde tomatsmag frem. Hvis du ikke ejer en grøntsagsmølle, kan du skolde tomaterne og pille skindet af.
Pasta med frisk tomatsauce og ricotta
- Vask tomaterne, fjern stilke og med en lille urtekniv lægges et snit i skindet i toppen. Hvis det er lidt større tomater, kan du fjerne det grønne område, hvor stilken har siddet. Læg dem, en efter en, i kogende vand i ca. 15 sekunder. Tag tomaterne op og læg dem straks i koldt vand i 5-10 sekunder. Herefter fjernes skindet med lethed.
- Halver tomaterne og pres, med en finger, kernerne ud.
- Steg tomaterne af på høj varme i olivenolie sammen det hele fed hvidløg, 1/4 teske sukker og lidt salt. Efter et par minutter skrues der ned på middelvarme og tomater simrer i 10-12 minutter.
- Mos eller blend tomaterne og riv basilikumsblade ned i den varme sugo. Hvis du passerer tomaterne igennem en grøntsags mølle, hvilket er at foretrække, kan du springe punkt 1 over.
- Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand. Gem lidt af pastavandet til sugoen.
- Læg pastaen over i sugoen, på varmt blus, sammen med 1/2 del pastavand. Sving pastaen rundt til sugoen har sat sig.
- Tilsæt 2/3 af ricottaen og sving pastaen rundt, så sugoen bliver dejlig cremet. Smag til med salt.
- Server pastaen med små klumper ricotta og frisk basilikum på toppen.