Risotto med græskar og pancetta

Risotto med græskar

Risotto med græskar og pancetta er den perfekte forret på en kold efterårsaften. Græskar fås i flere forskellige former og størrelser netop nu, hvilket giver dig masser af muligheder for at vælge den variant du bedst kan lide. vi har brugt et Hokkaido græskar, som farvemæssigt spiller godt med de hvide ris og giver den lækre cremede konsistens til retten. Find et godt, helt stykke pancetta(ikke røget) hvis det er muligt, ellers kan det skiveskårede sagtens bruges.

Risotto med græskar og pancetta

Risotto med græskar og pancetta

  1. Hak løget fint.
  2. Skær pancetta i små tern.
  3. Skær skallen af græskaret og fjern kernerne med en ske. Skær fra den kvarte del 10 små stænger og fra disse skæres små tern.
  4. De græskarrester der bliver tilovers koges møre i vand med lidt løgrester, salt og et laurbærblad.
  5. Fjern laurbærbladet og hæld 2/3 af vandet fra(gem evt. lidt ekstra til at blende med). Blend græskaret med en stavblender til det får en tyk, cremet konsistens.
  6. Steg pancetta i olien.Tilsæt løget og lidt salt efter 1 min. og steg det mørt.
  7. Tilsæt risene og lad dem stege med til de er klare.
  8. Tilsæt hvidvin og lad den fordampe helt.
  9. Tilsæt fond så det akkurat dækker risene, skru ned for varmen så det lige netop simrer.
  10. Når risene har absorberet 1/3 af væden tilsættes der endnu fond så det dækker risene. Fortsæt sådan indtil risene er næsten al dente. Tilsæt græskar cremen og lad den simre med 1 minuts tid.
  11. Når risene er al dente og risottoen stadig er lidt våd, tages den fra varmen. Tilsæt smør og parmesan, rør rundt og lad risottoen sætte sig i 2-3 minutter. Imens steges græskar tern møre i lidt olie. Smag til med salt. Smid persillen i risottoen til allersidst og server med græskar tern på toppen.

Pancetta

Pancetta

Risotto med græskar

Risotto med græskar og pancetta 2-3 port.

1 mellemstort løg

50-75 gram pancetta

1/4 hokkaido græskar, 1 laurbærblad og løgrester

2-3 små håndfulde ris(gerne Carnaroli)

1/2 dl tør hvidvin

1/2 liter god kylling- eller grøntsagsfond

1/2 dl olivenolie

30 gram friskrevet parmesan – f.eks. Grana Padano

en klat smør

en lille håndfuld finthakket persille

Se andre risottoopskrifterher, her og her.

Græskar

Risotto med græskar og pancetta

  , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *