Weekendguide til Milano

Weekendguide til Milano

Vi besøgte forWeekendguide til Milano nylig den nordlige region Lombardiet, og lavede i den forbindelse research til en lille gastronomisk guide i Milano. Man finder nemt billige billetter til byen fra flere lufthavne i Danmark, og vi giver her fire gode bud på en spændende weekend i Italiens fashion- og finanshovedstad, Milano.

Det skal siges, at den Nordlombardiske by bugner af gode madsteder, billige frokostmuligheder og dyre gourmetrestauranter og vi har her sammensat en guide der blander disse fint.

 

 

 

Peck – Milanos overdådige delikatessebutik

Weekendguide til Milano PeckPeck er Milanos overdådige delikatessebutik, som ligger knapt et stenkast fra den berømte Duomo(Domkirken). Startet i slutningen af 1800-tallet af Francesco Peck og med beliggenhed på denne adresse i over 100 år, er denne delikatessebutik absolut et besøg værd.

Er man madøre, gastronom eller bare glad for mad og nysgerrig, bliver man ikke skuffet over udvalget her. Her finder du nogle af Italiens dyreste produkter, såsom trøffel til 4600 Euro kiloet og Bottarga(tørret multerogn).

Udover dissePeck i Milano luksusmadvarer, er der et bredt udvalg, lige fra frisk pasta i forskellige former, grøntsager, herunder Karl Johan svampe og de vilde miniæbler fra Calabria, Sorbole, snorlige håndværks- kager og tærter, håndlavet chokolade, velhængt oksehøjreb, pattegris, diverse pateer(med navnet Peck skrevet ind), hummer og små kyllinger(omgivet af gele), salumi, oste, fisk osv. osv.

Her kan man starte sin frokost på førstedagen. De mange lækre færdigretter købes i Rosticerria afdelingen – nyd dem evt. få hundrede meter væk på pladsen foran Milanos imponerende domkirke.

Joia – 1 stjernet Michelinrestaurant

Joia MilanoRestauranten Joia er en 1 stjernet Michelinrestaurant, der som den første vegetarrestaurant fik en stjerne i Michelins Europaguide.

Restauranten befinder sig tæt på den travle shoppinggade Corso Buenos Aires, tæt ved metrostationen Porta Venezia. Det er et meget livligt område fyldt med butikker, restauranter i alle mulige afskygninger, barer og hoteller. Bare området omkring den forholdsvis korte gade hvor Joia ligger, findes 20-25 restauranter.

Restauranten liggerWeekendguide til Milano Joia i den dyre ende af skalaen, men hvis du ønsker en oplevelse med grøntsager udover det sædvanlige, kan stedet varmt anbefales.

Den schweiziske chefkok Pietro Leeman, som efterhånden er blevet en legende i Italien og tidligere har været under vingerne af den største kok af dem alle i støvlelandet, Marchesi Gualtiero, har samtidig rejst i østen og har ladet sig inspirere af det lette asiatiske køkken. Det er en herlig blanding af gode italienske råvarer kombineret med tilberedningsmetoder kendt fra østen.

Joia MilanoAf de kendte retter kan man f.eks. smage retten Sotto una coltre colorata(under et farverigt uldtæppe), som er røgede og friterede ricotta tern, panerede hestebønner, basilikums- og myntepesto, blancerede peberfrugter og morkler under et tæppe af safran- og hindbærskum samt blomster. En anden ret er Raviolo a mano(håndlavet raviolo), som er en raviolo formet som en hånd, med diverse grøntsager og en sauce på mandelmælk.

Pietro LeemanJoia Milano har ikke kun taget østens madtraditioner til sig, han er har ydermere, som man kan fornemme i retternes navne, forelsket sig i mystikken og det åndelige fra det asiatiske kontinent. Det mærkes i hele restauranten, hvor der hersker en ro og balance, som de meget kompetente og venlige tjenere styrer med en rolig hånd. På dessertkortet finder du desuden desserten Gong, som ledsages af et slag på den traditionelle Gong klokke fra sydøstasien. Det lyder højtidligt, men stemningen er utroligt afslappet og understreges af Pietro Leemans hyggelige facon, når han hilser på gæsterne på sine jævnlige rundture i restauranten.

Du kan vælge mellem en 5, 8 eller 16 retters menu til henholdsvis 75, 85 eller 110 Euro. Bestemt et besøg værd.

Obikà – Mozzarella “sushi” bar

Weekendguide til MilanoGlem alt om køleskabskolde supermarkedsmozzarellaer, så hårde i konsistensen og neutrale i smagen at de gør bedst i, at blive smeltet på en pizza. Obikàs bløde, tempererede og cremede bøffelmælksmozzarellaer ligger langt fra førnævnte og har du ikke prøvet en frisk mozzarella endnu, så prøv Obikà til en hurtig frokost.

Det er ikke første gang at vi nævner denne smukke og meget specielle frokostrestaurant. Tilbage i 2010, da kæden Obikà, åbnede endnu en filial, dengang i Palermo, skrev vi denne artikel.

Historien bagObikà Obikà skal findes tilbage i 2004, da grundlæggeren Silvio Ursini åbnede den første sushiinspirerede Mozzarella bar i Rom. Siden er det blevet til en snes stykker mere, b.la. i New York, Tokyo, og London og senest i Tyrkiet og Canada.

Filialen i Milano har måske byens bedste udsigt. Placeret på 7.etage i det celebre varehus Rinascente.

Weekendguide til Milana ObikàLige overfor den fantastiske Duomo(domkirke), med udeservering på en træterrasse, får du på een gang det arktektoniske tilbageblik med kirkens tårne der rækker ud efter himlen på den anden side og samtidig det moderne restaurantlook med den åbne bar på Obikà.

Stedet byder allerede fra kl. 11 på pizza og forskellige småretter i form af Bressaola fra Fassona, Mortadella fra Prato og den chilistærke Soppressata pølse fra Calabria. Men restaurantens specialiteter er helt klart deres force – nemlig friske bøffelmælksmozzarella, fløjet direkte ind fra Campania regionen hver eneste morgen.

De opererer medObikà tre forskellige mozzarellaer og en Burrata fra Puglien, som er en mozzarellalignende ost, med en blødere kerne. De tre friske mozzarellaer er fra Paestum, syd for Salerno, en fra Volturno, område nord for Napoli og sidst en røget variant. Vores forslag er, at prøve en af de tre menuer, hvor man smager 2, 3 eller 4 af de fire mozzarellaer. De koster henholdsvis 14,5, 22 og 33 Euro og anbefales til 2, 2-3 eller 3-4 personer.

Antica Focacceria S. Francesco – en siciliansk perle

milano12Her er vi tilbage på Via Panfilo Castaldi ved metrostationen Porta Venezia og den livlige Corso Buenos Aires gade. Antica Focacceria S. Francesco, Startet af Salvatore Alaimo, der for første gang slår dørene op i 1834 i Palermo, har i flere årtier været en institution på Sicilien og med nye restauranter i Rom og Milano, er der nu rig mulighed for at prøve det smagsrige og intense sicilianske køkken. Øen, som har været under b.la. arabisk og græsk herredømme, hvilket man mærker i de specielle og kraftige smage, danner ramme for en rig gastronomisk kultur. Her på AnticaWeekendguide til Milano Focacerria ligger man vægt på det traditionelle og samtidig at skabe en storbystemning.

Køkkenet fra Palermo, som generelt er lettere end det traditionelt lidt tungere Milanesiske køkken, er en god blanding af fisk, kød, pasta og grønt tilsat indslag fra de mange folkeslag som har haft sin gang på den sydlige ø. Pinjekernerne, mandler og de tørrede frugter er et levn fra den arabiske kultur, som man finder i både  det salte og søde køkken.

Bucatini ch'i sardi MilanoEn absolut klassisk pastaret, som man ikke må snyde sig selv for, er den lækre Pasta ch’i sardi, som er Bucatini(tyk aflang pasta) med friske sardiner, ansjoser, pinjekerner, rosiner, vild fennikel, brødkrummer og safran. Den Sugo(sauce), som dannes af ovennævnte ingredienser er så intens i sit udtryk at den ligefrem bringer associationer til en kraftig kødragout.

Udover de forskelligeAntica focacceria  San Francesco involtini(ruller) af aubergine eller okse med velsmagende fyld af den stærke ost Caciocavallo, løg, brødkrummer, rosiner og tomat, finder man fiskeboller af sardiner eller sværdfisk. Afslutningsvis har du mulighed for at smage nogle af de helt klassiske og verdenskendte sicilianske desserter, såsom Cassato – en sød kage med marcipan, ricottacreme, og tørrede frugter eller de friterede Cannoli ligeledes med ricottacreme.

Med priser på 10-12 Euro for forretter og hovedretter og 3-5 Euro for desserter ligger restauranten i den billige ende og når portionerne samtidig er rigelige, går man glad fra Antica Focacceria. Helt klart et besøg værd.

Weekendguide til Milano

Peck – Via Spadari 9. http://www.peck.it/it

Joia – Via Panfilo Castaldi 18 – www.joia.it

Bordbooking online: prenotazioni@joia.it

Obikà – 7. etage i varehuset Rinascente ved domkirken.

http://obika.com/

Antica focacceria S. Francesco – Via Panfilo Castaldi 37

http://afsf.it/

Tekst: Claus Pedersen Foto: Claus Pedersen

  , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *