Grydestegte artiskokker – Carciofi stufati

Grydestegte artiskokkerGrydestegte artiskokker er en lækker garniture(corntorno) til f.eks. kød-hovedretter eller som antipasto, med flager af en lagret pecorino og ekstra jomfru olivenolie. Vi har her brugt de violette artiskokker fra Italien, som man desværre ikke ser så ofte herhjemme. Skulle i falde over dem i et velassorteret supermarked, på et Farmers Market eller måske Torvehallerne i København, så snyd ikke jer selv for denne delikate grøntsag, som, indrømmet, ikke er den nemmeste grøntsag at håndtere – men følg vores trin for trin guide her.

 

Grydestegte artiskokker

  1.  Følg vores trin for trinviolette artiskokker guide her, for at klargøre artiskokkerne.
  2. Skær de halve artiskokker i 1/2 cm tykke skiver.
  3. Skær hvidløget i meget fine skiver.
  4. Varm en pande med høje kanter eller stegegryde op og tilsæt olivenolie. Steg artiskokkerne i et minuts tid. Tilsæt, salt, hvidløg og nogle kviste timian og lad dem stege med i 1-2 minutter. Artiskokkerne og hvidløget skal ikke tage farve.
  5. Tilsæt hvidvin og lad den fordampe heltHvidløg.
  6. skru ned til laveste varme, læg låg på og steg/braiser dem i ca. 15-20 min. Tilsæt eventuelt lidt grøntsags fond, hvis det bliver for tørt.
  7. Server dem som de er, til rødt eller lyst kød – eller som en antipasto, anrettet med hvidløgsskiverne, flager af en lagret Pecorino ost(italiensk fåreost – eller en god parmesan), overhældt lidt god ekstra jomfru olivenolie.

Grydestegte artiskokker 4 portionerGrydestegte artiskokker

4 små italienske, violette artiskokker

1 stort fed hvidløg

Olivenolie og 1/2 dl tør hvidvin

3-4 stilke timian eller citrontimian

evt. 50 gram Pecorino ost eller ParmesanGrydestegte artiskokker

Grydestegte artiskokker eller braiserede artiskokker, kalder man Carciofi stufati på italiensk.

  , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.