Citron-føljeton 4. del

Vi er nået til 4. del af citron-føljetonenLimone_Sorrento og er nu bevæget os ind på fastlandet igen. Vi skal til området omkring byen Sorrento, syd for Napoli i regionen Campania hvor citronen “Limone di Sorrento” dyrkes. Det er egentlig det lokale navn for “Femminello Ovale” eller “Massese” som man dyrker i andre områder i Italien, dog er der en markant forskel i smag og duft, til dels grundet lokale produktionsmetoder og klimaet i området. Af samme årsag har “Limone di Sorrento” da også opnået sin IGP status og betragtes nu som en af de bedste citroner i Italien.

 

 

Planterne står under stilladser af kastanie-træ der beskytter mod vind og vejr og giver den bedst mulige modningsproces. Det er en lille robust citron der ikke bliver under 85 gram og skal have en oval form. Den høstes mellem 1. Februar og 31. Oktober og produktionen må ikke overstige 35 tons per hektar. Selv miljøet har man haft i tankerne og de plukkede citroner skal pakkes og sælges i genanvendeligt plantemateriale med en minimums vægt på 0,5 kg eller maksimum 15 kg.

Nyttige informationer

Limone di Sorrento skal bære navnet og IGP mærket på sin emballage

Citronen er yderst velegnet til at lave “Il Liquore di limoni di Sorrento” en lokal variant af Limoncello – en infusion af det yderste af citronskaller, sukker, vand og 90% alkohol(ikke rom, vodka eller andre dårlige industriprodukter som desværre ofte bliver fejlagtigt nævnt i sammenhæng)

  , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *