Friske hestebønner med sprødstegt svinekæbe

Friske hestebønner med sprødstegt svinekæbeFriske hestebønner med sprødstegt svinekæbe er en lækker lille garniture eller antipasto, som spises i forskellige regioner i Italien. Opskriften herunder tager udgangspunkt i den romerske variant, som med de få ingredienser og hurtige tilberedning rammer lige i hjertet af den italienske madlavning.

Gode friske hestebønner og den altid velsmagende guanciale (krydret og tørret svinekæbe) i herlig forening – ikke de store armbevægelser, bare god sammensætning af gode råvarer.

 Friske hestebønner med sprødstegt svinekæbe

  1. Åbn bælgenePillede hestebønner og fjern bønnerne.
  2. Kog lidt letsaltet vand op og blancher bønnerne i et minuts tid. Tag dem op af vandet og læg dem direkte i iskoldt vand.
  3. De små bønner kan nu fjernes nemt. Riv et lille hul i hinden og smut dem forsigtigt ud.
  4. Hak Rødløget helt fint.
  5. Skær guancialen i 1/2 cm. skiver og disse i aflange tern.
  6. Steg guancialen af i en klassisk italiensk aluminiumspande (eller Pillede hestebønner (Valske bønner)normal pande) i lidt olivenolie. Når de begynder at tage lidt farve, tilsættes det finthakkede rødløg, som steger med i 1 minuts tid.
  7. Hæld en skvæt tør hvidvin på panden og lad det dampe helt af.
  8. Tilsæt de friske hestebønner og lad dem stege med til de er møre men stadig har lidt bid.
  9. Smag til med salt, men vær forsigtig, da guanciale i forvejen er en smule salt.
  10. Server retten som garniture til f.eks. dampet torskTør hvidvin tilsættes retten eller anden hvid fisk, braiserede grøntsager eller en frittata. Her er retten brugt som en antipasto med syltede rødløg for at give lidt syre til den fede guanciale. Krydr med friskkværnet peber.

Friske hestebønner med sprødstegt svinekæbe 4 pers.

3-4 gram friske hestebønner. (Går også under navnet valske bønner)

50-80 gram guanciale (krydretGuanciale og hestebønner og lagret svinekæbe)

1/2 rødløg – og evt. 2 små rødløg til at sylte

1 skvæt tør hvidvin

Lidt olivenolie

Tips og info

Guanciale er krydret og lagret svinekæbe, som laves i flere regioner i Italien. Alt efter sted og traditioner krydres kæberne forskelligt og lagres i en periode. Guancialen vi har brugt her, er lavet i Toscana hos en slagter, som først salter og krydrer kæben, Guanciale i ternhvorefter den tørres ren efter 10 dage. Herefter lufttørres den i 45 dage. Efter denne lagringsperiode vakuumpakker slagteren guancialen, for at holde den blød – jo længere den lufttørrer, jo hårdere bliver konsistensen.

De syltede løg kan laves lynhurtig på følgende måde: skær løgene i både. Kog 1 del hvidvinseddike, 1 del vand og 1 del sukker op sammen med et par rosmarin kviste. Hæld den kogende lage ud over løgene og lad dem trække i 4-5 minutter.

Hestebønner kaldes fave på italiensk og retten hedder meget simpelt Fave e guanciale.

 

  , , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *