En af de bedste Frittate fra Italien, som er støvlelandets “æggekager”. De fÃ¥s i utallige versioner – her er det Nonna Giovinas klassiker med zucchine-blomster – Frittata con fiori di zucchine.
Æggekage med courgette blomster – Frittata con fiori di zucchine – 2 pers:
4 økologiske æg
1 lille finthakket løg
4-5 bittesmå courgetter med blomster, skåret i fine skiver
Ekstra jomfru olivenolie
Hæld lidt olivenolie på en non-stick pande på medium blus. Tilsæt løg og courgetter og svits 2-3 minutes. Pisk æggene og tilsæt salt. Hæld æggene på panden og rør jævnligt rundt. Når æggene begynder at sætte sig hele vejen igennem, løsnes den i kanterne og Frittataen vendes ved hjælp af en tallerken. Lad æggekagen glide tilbage på panden og giv den endnu 2-3 minutter eller til den er gylden på begge sider.